HDD'yi durdurmak istiyorum

• Konuyu başlatan anony4872
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 5.187
A

anony4872

Ziyaretçi
İşletim sistemim SSD'ye kurulu, HDD'ye hiç gerek kalmıyor.
Bu yüzden HDD'nin sesi biraz sinirimi bozuyor.
Linux'ta bunu durdurmanın yolu vardı ama windowsta bulamadım.

Güç seçeneklerinden kullanılmadığında durdur ayarı var tamam da, bir setup'ı açtığımda tekrar çalışmaya başlıyor.

Bunu tamamen kapamanın bir yolu yok mu?

Windows'u kurarken sürücü kısmında HDD'yi sildim ve yüklemedim, yani bilgisayarımda gözükmüyor, ama bu çalışmasına engel değilmiş.

Ne yapılabilir?

düzenleme: laptop kullanıyorum, söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın.
Bağlantılarını sökemem, açıp sökme gibi bir yolu varsa da yemez, hiç açmadım çünkü içini.
Bir de yeni, korkuyom biraz :D

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'yi çıkart yerine SSD tak. Sanırım SSD için böyle bir ürün aldınız. Varsa dvd romu yerine takıp SSD'yi HDD'nin yerine tak. İstersen bir harici disk kutusu alıp eski HDD'ni harici olarak kullanabilirsin. Açmak için korkuyorsanız bunun yazılımsal bir yönünü bulamadım. Ancak benden biraz daha fazla araştırarak belki bulabilirsiniz.

HDD'yi çıkart yerine SSD tak. Sanırım SSD için böyle bir ürün aldınız. Varsa dvd romu yerine takıp SSD'yi HDD'nin yerine tak. İstersen bir harici disk kutusu alıp eski HDD'ni harici olarak kullanabilirsin. Açmak için korkuyorsanız bunun yazılımsal bir yönünü bulamadım. Ancak benden biraz daha fazla araştırarak belki bulabilirsiniz.

Satın almadım, MSI GE60 0ND o şekilde geldi. 128 ssd, 750 hdd olarak.
Az önce biostan da karıştırdım, ama hiçbir şekilde iptal edemedim.
Şimdi BIOS'u güncellemeyi deneyeceğim, bakalım yeni bir seçenek ekranı falan gelecek mi.

Olmazsa açacağım laptopu yapacak bir şey yok.

Edit: BIOS en güncel sürümdeymiş, yarın açacağım bakalım içini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı