HDD’yi harici USB vs caddy disk sürücüsü olarak kullanma

farfarco

Decapat
Dizüstü bilgisayarıma Samsung 860 Evo SSD taktım ve harddiskmi çıkardım. Bunu taşınabilir HDD kutusuna mı koymalıyım (USB ile) yoksa caddy (DVD ROM kutusu) takıp bilgisayara mı yerleştirmeliyiz? Hangisinde en verimli sonucu alabilirim?
*Kendim grafik tasarım işleri ile uğraşıyorum. Fotoshop, video düzenleme gibi. Aslında sürekli HDD kullanmak zorunda kalacağım fakat DVD ROM yerleştirdiğim de hızı nasıl olur veya harici yaparsam daha mı hızlı olur? Bana Vatan Bilgisayar'daki beyefendi harici bir kutu alırsan daha hızlı çalışır optik sürücü takarsan çok çok yavaş çalışır dedi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayarıma Samsung 860 Evo SSD taktım ve harddiskmi çıkardım. Bunu taşınabilir HDD kutusuna mı koymalıyım (USB ile) yoksa caddy (DVD ROM kutusu) takıp bilgisayara mı yerleştirmeliyiz? Hangisinde en verimli sonucu alabilirim?
*Kendim grafik tasarım işleri ile uğraşıyorum. Fotoshop, video düzenleme gibi. Aslında sürekli HDD kullanmak zorunda kalacağım fakat DVD ROM yerleştirdiğim de hızı nasıl olur veya harici yaparsam daha mı hızlı olur? Bana Vatan Bilgisayar'daki beyefendi harici bir kutu alırsan daha hızlı çalışır optik sürücü takarsan çok çok yavaş çalışır dedi sizce?
Aslında fark etmez. DVD Rom'da Sata kablosu üzerinden alışveriş sağlıyor. Yani bu konuda performansı düşürebilecek tek etken sıcaklık olarak gözüküyor.

Peki biriniz usb ile zarar verir diyorsunuz uzun veri aktarımda biriniz sıcaklıkdan bashediyorsunuz şimdi dvd rom kullanırsam daha mı iyi olur yani
Tabi ki DVD-ROM slotundan taksanız daha iyi olur. Isınma her türlü olacak, sonuçta USB'den verince de aynı prensible çalışıyor, o zaman ısınmayacak diye bir şey yok.

Aynı ısınma, aynı performans. Bugün her şey iki kez soruluyor bu forumda. Cevap belli yahu. Sorun yaşamazsınız işte.
Vatan'daki o adam size USB kutusu satmaya çalışıyor. Kesinlikle birkaç dolara ufacık bir kızak almalısınız. O alacağınız USB kutusu bilgisayarınız dizüstü olduğu için size bir de yük olacak boş yere, üstüne USB portunuzdan olacaksınız. Ama optik sürücüyü kullanan yok bu devirde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı