HDD'yi SATA I'de Kullanmak

yusufzcakmak

Hectopat
Daha fazla  
Benim sorum şu şekilde. Dizüstü bilgisayarımda şu an HDD (SATA III portu var) bulunmakta ben bunun yerine SSD takacağım. Çıkan diskimi de HDD caddy ile yine laptobumda kullanacağım. Ama dizüstü bilgisayarımın DVD sürücüsü
sanırım SATA I kullanıyor.
DVD sürücüm,
dvdrom.jpg

HDD ,
hdd.jpg

Ben HDD'yi DVD sürücüsüne takınca şu anda kullandığımdan daha düşük bir hızda mı kullanacağım ya da hiç etkilemeyecek mi zaten HDD'nin fiziksel özelliklerinden dolayı.

Ve başka bir soru olarak forumda, bazı konularda benim yapacağım işlemi yapıp aynı anda SSD ve HDD'yi kullanamadıklarını söylemişler bu risk gerçekten de bulunmakta mıdır?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız HDD 5400 RPM bir disk ve zaten SATA 1'in transfer hız sınırlarına (Pratikte 135 MB/s civarına denk geliyor.) bile ulaşamayacaktır. Sadece NCQ ve kullanılan gücün azaltılması gibi iyileştirmeleri kullanamayacaksınız. Bunlar da günlük kullanıcıya etki eden değişiklikler değiller. Dolayısıyla SATA 1 girişinde kullanmanız gözle görülür bir fark yaratmayacaktır. Ama HDD yerine SSD takarsanız aradaki farkı net olarak görürsünüz.

İkinci sorunuza gelirsek, laptopa SSD yükseltmesi yapmak "iki diski aynı anda kullanamamak" gibi bir sorun yaratmaz. Gönül rahatlığıyla yükseltme yapabilirsiniz.

Kullandığınız HDD 5400 RPM bir disk ve zaten SATA 1'in transfer hız sınırlarına (Pratikte 135 MB/s civarına denk geliyor.) bile ulaşamayacaktır. Sadece NCQ ve kullanılan gücün azaltılması gibi iyileştirmeleri kullanamayacaksınız. Bunlar da günlük kullanıcıya etki eden değişiklikler değiller. Dolayısıyla SATA 1 girişinde kullanmanız gözle görülür bir fark yaratmayacaktır. Ama HDD yerine SSD takarsanız aradaki farkı net olarak görürsünüz.

İkinci sorunuza gelirsek, laptopa SSD yükseltmesi yapmak "iki diski aynı anda kullanamamak" gibi bir sorun yaratmaz. Gönül rahatlığıyla yükseltme yapabilirsiniz.
SSD konusunda marka öneriniz var mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı