the.tebriz
Kilopat
Daha fazla
Herkese merhaba, Dell N5110 marka laptopuma SSD almak istiyorum. SSD'yi optik sürücü kısmına takıp, sabit diski SSD'ye öyle klonlamak istiyorum, bu mümkün mü? Yani, Recep ustanın videoda yaptığı gibi SSD'yi USB'ye dönüştürüp klonlamak değil de böyle klonlamak istiyorum. Çünkü benim laptopumda sabit diske ulaşmak çok zahmetli. Kolay erişilebilen bir yerinde değil laptopun. Şimdi merak ettiklerim şunlar:
1. Klonlama bittikten sonra varsayılan Windows boot diskini SSD'den boot etmesinde bir sıkıntı olur mu? Yani normal sabit diskden boot ettiği gibi bu optik sürücüden takdığım SSD'den de sorunsuz boot eder mi?
2. Böyle bir kombinasyonla kullanırsam, SSD, vermesi gereken performanstan daha düşük performans sergiler mi? Çünkü bildiğim kadarıyla optik sürücünün SATA portu ile sabit diskin SATA portu hızları aynı değil. Her halükarda gözle görülür bir hız artışı olacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü sabit diskimin şu anki okuma/yazma hızı çok düşük.
Cevaplarınızı, anlatımlarınızı bekliyorum. Hepinize teşekkürler.
1. Klonlama bittikten sonra varsayılan Windows boot diskini SSD'den boot etmesinde bir sıkıntı olur mu? Yani normal sabit diskden boot ettiği gibi bu optik sürücüden takdığım SSD'den de sorunsuz boot eder mi?
2. Böyle bir kombinasyonla kullanırsam, SSD, vermesi gereken performanstan daha düşük performans sergiler mi? Çünkü bildiğim kadarıyla optik sürücünün SATA portu ile sabit diskin SATA portu hızları aynı değil. Her halükarda gözle görülür bir hız artışı olacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü sabit diskimin şu anki okuma/yazma hızı çok düşük.
Cevaplarınızı, anlatımlarınızı bekliyorum. Hepinize teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: