HDMI 2.0 vs 1.4

Güliz

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar. Kısaca bir sorum olacaktı. Laptopumun HDMI soketi 2.0. monitör alacağım. Monitörün soketinin de v2.0 mı olması gerek 144Hz alabilmem için yani uyumlu olması mı gerek yoksa bildiğimiz üzere v1.4'de 144Hz veriyor monitör soketi 1.4 olsa da olur mu? 2 girişin farklı olması sorun çıkartır mı onu düşünmekteyim şu an. (Alacağım kablo da v2.0) cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Monitörüm 1.4 Laptop'umun girişi 2.0 sizce hangi kabloyu almalıyım 2.0 mı 1.4 mü?

Fark etmez HDMI kabloları eskiye yöneliktir bir girişiniz bile 1.4 ise zaten 1.4 özelliğini alırsınız kablo 2.0 olsa bile. O yüzden 2.0 alıp boşa para vermeyin 1.4 ile alın 120Hz inizi.

ürün geldi 144hz alabiliyorum yapmam gereken bir ayar varmı? ben direk taktım hiç birşey yapmadım ?

Ürün geldi 144Hz alabiliyorum yapmam gereken bir ayar var mı? Ben direkt taktım hiçbir şey yapmadım?

Gelişmiş görüntü ayarlarından 144Hz'i görüyorsanız yapmanız gereken bir şey yok. Birkaç ayarım var benim sizin gözünüze nasıl gelir bilmem. Renk ayarında kontrast 57, renk sıcaklığı doğal, renk aralığı tam aralık, gamma ise oyun oynarken 2.2 film/dizi izlerken 2.0'e alıyorum ben. Ama gözünüze default ayarları iyi geldiyse hiç oynamayabilirsiniz tabii ki. Hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…