HDMI 2.1 vs DP 1.4a

Stewe1865

Centipat
Daha fazla  
Meslek
inşaat mühendisi
İkisi arasındaki farklar nelerdir? Hangisini kullanmak daha mantıklı? Monitörüm MSI MAG281URF.

DP daha yeni bir teknoloji olduğu için daha mantıklı. İkisinde de 4K da 144 Hz kullanabilirsiniz bu arada. Tabii ekran kartı ve monitörün de 2.1 desteklemesi gerekiyor kablo gibi. Monitörünüz destekliyor ekran kartı modeliniz nedir?

DP 1.4 ile HDMI 2.1 bir birlerine yakın kablolardır. HDMI 2.1 son sürüm kablodur. 48 Gpbs'ye kadar bant genişliği sunar. DP 1.4 ise 32 Gpbs'ye kadar. Gördüğünüz gibi HDMI üstün. HDMI 2.1 kullanmak dezavantaj değildir. DP yerine kullanılabilir. HDMI 2.1 G-Sync bile açılabiliyor. 16 serisini üstü GPU'larda bu özellik var.
Aradaki farklılıkları okumak istersen DisplayPort 1.4 vs. HDMI 2.1: What You Need to Know | Cable Matters Blog yabancı bir kaynak sunuyorum. Ülkemizde pek bulunmaz çünkü karşılaştırmalar.

DP2.0 çıkana kadar HDMI 2.1 en iyisi şu an.

1684082815940.png

1684082858992.png

DP2.0 çıkana kadar HDMI 2.1 en iyisi şu an.

Eki Görüntüle 1779181

Eki Görüntüle 1779182
Kardeşim bir soru sormak istiyorum size. 4K monitör alacağım bütçem 8K hoşuma giden monitör MSI G281UV Hdr özeliği var ancak monitörün DisplayPort çıkışı 1.2 ve bazı arkadaşlarımız bu çıkışla Hdr özelliğini kullanamazsın diyorlar ama forumlarda okuduğum kadarıyla bu şekilde olup ta hdr özelliğini kullanan kişiler var yani ben anlamıyorum madem kullanmayacağım neden koymuşlar bu özelliği

Kardeşim bir soru sormak istiyorum size. 4K monitör alacağım bütçem 8K hoşuma giden monitör MSI G281UV HDR özeliği var ancak monitörün DisplayPort çıkışı 1.2 ve bazı arkadaşlarımız bu çıkışla HDR özelliğini kullanamazsın diyorlar ama forumlarda okuduğum kadarıyla bu şekilde olup ta HDR özelliğini kullanan kişiler var yani ben anlamıyorum madem kullanmayacağım neden koymuşlar bu özelliği.

DP 1.2 teknik olarak desteklemiyor gözüküyor ama kullananlar var. Olmadı hdmia 2.0 kullanırsın. Ama HDR performansı o kadar iyi olmuyor bu monitörlerin.

HDMI kablonun HDR destekli olması için hdmi 2.0a veya hdmi 2.0b olması şarttır. Düz hdmi 2.0 kabloların HDR desteği yoktur. Piyasada HDR desteği sunmayan birçok kalitesiz ve sahte kablonun da hdmi 2.0 olarak satıldığının unutulmaması gerekir.

Risk almamak ve HDR destekli en iyi 2 Metre ve 5 Metre 4K HDMI 2.0 kabloya sahip olmak için kesin çözüm; satın alacağınız HDMI kablonun Premium HDMI Sertifikasına sahip olması ve hdmi 2.0b desteği sunmasıdır.

HDR ve HDR10 görüntü için Premium Sertifikalı Paugge 1m, 2m, 3m ve 5m hdmi 2.0b kablo mükemmel seçimdir.

HDMI 2.0, HDMI 2.0b ve HDMI 2.1 Nedir?​

HDR ve Dolby Vision destekli 4K çözünürlüğe sahip bir cihaz için hdmi kablo satın alacaksanız, kablonun en azından HDMI 2.0b teknolojisine sahip olduğundan emin olmalısınız. Hdmi 2.0 kablolar HDR ve Dolby Vision desteği sunmaz. Hdmi 2.0b kablolar size 4K çözünürlük için sorunsuz bir görüntü, HDR desteği ve 4K için en az 60 kare hızı sağlar. Daha da önemlisi, HDCP 2.2 yi yani kopya koruma protokolünü sağlar, böylece harici bir aygıttan gönderilen 4K içeriği (Digiturk 4K, Apple TV 4K, Mi Box 4K, Roku, 4K Blu-ray oynatıcı ve Netflix) izleyebilirsini

DP 1.2 teknik olarak desteklemiyor gözüküyor ama kullananlar var. Olmadı hdmia 2.0 kullanırsın. Ama HDR performansı o kadar iyi olmuyor bu monitörlerin.

HDMI kablonun HDR destekli olması için hdmi 2.0a veya hdmi 2.0b olması şarttır. Düz hdmi 2.0 kabloların HDR desteği yoktur. Piyasada HDR desteği sunmayan birçok kalitesiz ve sahte kablonun da hdmi 2.0 olarak satıldığının unutulmaması gerekir.

Risk almamak ve HDR destekli en iyi 2 Metre ve 5 Metre 4K HDMI 2.0 kabloya sahip olmak için kesin çözüm; satın alacağınız HDMI kablonun Premium HDMI Sertifikasına sahip olması ve hdmi 2.0b desteği sunmasıdır.

HDR ve HDR10 görüntü için Premium Sertifikalı Paugge 1m, 2m, 3m ve 5m hdmi 2.0b kablo mükemmel seçimdir.

HDMI 2.0, HDMI 2.0b ve HDMI 2.1 Nedir?​

HDR ve Dolby Vision destekli 4K çözünürlüğe sahip bir cihaz için hdmi kablo satın alacaksanız, kablonun en azından HDMI 2.0b teknolojisine sahip olduğundan emin olmalısınız. Hdmi 2.0 kablolar HDR ve Dolby Vision desteği sunmaz. Hdmi 2.0b kablolar size 4K çözünürlük için sorunsuz bir görüntü, HDR desteği ve 4K için en az 60 kare hızı sağlar. Daha da önemlisi, HDCP 2.2 yi yani kopya koruma protokolünü sağlar, böylece harici bir aygıttan gönderilen 4K içeriği (Digiturk 4K, Apple TV 4K, Mi Box 4K, Roku, 4K Blu-ray oynatıcı ve Netflix) izleyebilirsini
Yorumlarınız için teşekkür ederim hocam. Peki hocam şimdi hdmı ile bağlantı yaptım diyelim ben rtx 4080 kullanıyorum Bu sefer Freeysnc ile G Sync açabilecek miyim. Tamam belki hdr özelliğinden yararlanacağım ama G Sync konusunda açamazsın diyenler olmuştu. Birde hocam sizin 8 bin TL'ye kadar 4K da öneriniz nedir çoğunlukla Hikâyeli oyunlar oynuyorum VA panel mi tercih etmeliyim IPS panel mi onu da bilmiyorum ve sizin direk olarak önerdiğiniz monitör nedir. Güzel görüntü alacağım
@ExclusivePack

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı