mostevil
Hectopat
Daha fazla
Neyini bilememişim birader, biliyorsun işte bildiğini soruyorsun. Yıllar sonra dediğin altı üstü 1 yıl sen neyin kafasını yaşıyorsun? İstediğim konuyu hortlatırım sana soracak değilim. Kaldı ki konuyu o yüzden hortlatmadım, yaptığın gereksiz yoruma ekstra olarak cevap verdim asıl sen neyin atarını yapıyorsun? Artistliğine başlatma adamı dellendirme.Bilememişim o an, sormuşum sonra da çözmüşüm... Yıllar sonra konuyu hortlatman yetmezmiş gibi gelip de neyin artistliğini yapıyorsun?
Tam modeli nedir? Genelde görüntü çıkışı anakartlarda üzerinde onboard bulunan düşük modellerde olur, üst modellerde(seviyesinden bahsetmiyorum hani chipsetin yeni olmasından falan bahsediyorum) görüntü çıkışının olduğunu duymadım, görmedim. Ama tabi Z270'in onboard'u da iyidir yani HDMI çıkışının olması normal.HDMI çıkışlı anakart var. Örneğin kendi kullandığım Z270. VGA çıkışı yok.
Baya. Üzerinde onboard olan ne kadar anakart gördüysem hepsinde VGA çıkışı vardı, HDMI çıkışlısını görmedim hiç. Ben onboard'u eski sistemlerde kaldı sanıyordum.PCI genişleme yuvası bulunan bir devre kartına herşey takılabilir. Bu işlemcinin bütün arabirimlerle eşleşebileceği anlamına gelir. Aklına gelebilecek her arabirim için kullanılabilir. USB 3.0, HDMI, ses kartı, DVI. Aklına gelebilecek herşey.
Nasıl olmaz niye olmasın? HD desteği bulunan bir işlemci HDMI desteğine sahip olamaz mı? Eski işlemcilerde yoktu. Analog görüntü çıkışı destekliyordu. VGA gibi. Bugün birçok anakartta HDMI çıkışı var. Amacı dijital olarak ses ve görüntüyü aynı anda monitöre vermek. Uzun yıllardır anakartlarda standart oldu sayılır.
Konu hortlamış ama bunu nerden bileyim.