HDMI çıkışı olmayan laptopa monitör bağlamal

01Asmodeus

Hectopat
Arkadaşlar merhaba ASUS TUF A15 FA507xı laptopuna sahibim ve HDMI cikisi yok(10 yillik G50-70 de var ama) neyse bu laptopa nasıl monitör baglayabilirim?
Monitörüm DVI cikisli ama Ugreen'in kaliteli bir DVI to HDMI dönüştürücüsunu taktım.
Monitor 60Hz çok kaliteli bir şey değil sadece yan ekran olarak kullanmayı düşünüyorum. Yani kullanacagim da Max 5-6 gün eger masrafli bir şey ise monitoru diger laptopa da baglayabilirim ama gerek oldugunu dusunmuyorum direkt kullanmasam da bir şey olmaz. Uygun yollu nasıl bir çözüm bulabilirim size sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba ASUS TUF A15 FA507xı laptopuna sahibim ve HDMI cikisi yok(10 yillik G50-70 de var ama) neyse bu laptopa nasıl monitör baglayabilirim?
Monitörüm DVI cikisli ama Ugreen'in kaliteli bir DVI to HDMI dönüştürücüsunu taktım.
Monitor 60Hz çok kaliteli bir şey değil sadece yan ekran olarak kullanmayı düşünüyorum. Yani kullanacagim da Max 5-6 gün eger masrafli bir şey ise monitoru diger laptopa da baglayabilirim ama gerek oldugunu dusunmuyorum direkt kullanmasam da bir şey olmaz. Uygun yollu nasıl bir çözüm bulabilirim size sormak istedim.

Dönüştürücüyle bağlayabilirsiniz zaten.

Monitördeki DVI girişini ve NBdaki DVI çıkışını dikkatli incelemenizde fayda var. Aşağıda 2 farklı DVI gösteren fotoğraf bırakıyorum.

1692139730972.png

1692139957813.png

Fiyat durumu nedir bilmiyorum. Google halama sorduğumda 50-100TL arasında değişen fiyat gösteriyor. İhtiyaç durumuna göre fiyat değerlendirmesi yaparsınız.

Ama hepsinden önce monitör girişi ile NB çıkışının fotolarını kayıt ederek kablo alınız.

@ardr @TosunPASA arkadaşlar yukarıda yazdigim laptop modeline bakmamissiniz sanirim. Laptopumda hiçbir goruntu cikisi yok sadece Type-C cikisi var.

Merhaba.

Tam modelini yazmamışsınız. A15 FA507 XL'ye ait çok fazla alt seri var. Dolayısı ile bazı serilerinde HDMI port olan da var Type-C olarak çıkışa sahip olanlarda mevcut.

Ama Type-C de olsa sorun yok. Monitör girişinie uygun bir DVI-HDMI-VGA gibi kablolar da mevcut.

LP041 - LP420W​

Merhaba.

Tam modelini yazmamışsınız. A15 FA507 XL'ye ait çok fazla alt seri var. Dolayısı ile bazı serilerinde HDMI port olan da var Type-C olarak çıkışa sahip olanlarda mevcut.

Ama Type-C de olsa sorun yok. Monitör girişinie uygun bir DVI-HDMI-VGA gibi kablolar da mevcut.

LP041 - LP420W​

Hocam FA 507 seri XI ise sadece 4070 li modele ait seri numarasi. Kendi sitesinde de oyle geçiyor direkt olarak modelin ismi bu. Zaten google a copy paste yaparsaniz sadece o çıkıyor o lp muhabbeti saticidan saticiya degisen birsey yoksa urun hep ayni en basitinden 420W nin Rami 8 ve W11 yüklü ama zaten bizim ulkeye gelmiyor.
Yine de benimki 041

Hocam fa 507 seri XI ise sadece 4070'li modele ait seri numarasi. Kendi sitesinde de oyle geçiyor direkt olarak modelin ismi bu. Zaten Google'a copy paste yaparsaniz sadece o çıkıyor o LP muhabbeti saticidan saticiya degisen bir şey yoksa ürün hep ayni.
Yine de benimki 041.

Güzel arkadaşım.

Anlaşmanın en kolay yolu NB u çevir ve arkasında barkod vs olan etikete bakman olacak.
Parti değişkenliği çok oluyor. Ülkeden ülkeye satış esnasında ufak değişiklikler çok yapılıyor.

Parti : Her üretim iş emri için farklı kod verilir. 1. üretimde 512 diskli 8 RAM'li 1000 adet üretilirken, 2. parti de 1TB disk ve 32 GB RAM... Diskli ekran kamera - ses kartı chip ile de değişiklik olabiliyor. Çünkü chip sıkıntısı halen devam ediyor. Her parti de isteselerde 10bin adet üretemiyorlar. Dolayısı ile partilerin genel ismi aynı olsa da alt seri kodu ile çıkar; anakart ve kasa da bile direk belirgin olmayan değişiklikler yapılır. Aynı model Amerika'da satılanı ile Çin de - Japonya'da satılan ile Türkiye de değişiklikleri oluyor... Maalesef.

Hatta okunur bir fotoğraf çekip paylaşırsan beraber bakarız.

Asus TUF Gaming A15 (2023) FA507XI-LP013 Notebook anladığım kadarıyla laptop bu olmalı.
Bağlantı özelliklerinde epey çeşitlilik mevcut. Acaba HDMI portu var siz mi görmüyor musunuz?

1692175850752.png

ASUS'un kendi sayfasında ürünü buldum. 2023 yılında üretilen yeni nesil laptop.
HDMI portu bulunuyor.

1692175978830.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı