HDMI ile 144 Hz nasıl alınır?

Neo87

Hectopat
Arkadaşlar merhaba ViewSonic XG2405 model monitörüm var normalde masaüstünde sorunsuz DP ile 144 Hz kullanıyordum fakat MSI GV72 model dizüstü bilgisayarımda HDMI ile bağladığımda maksimum 120 Hz veriyor. HDMI kablo monitörün yanında yolladığı HDMI kablo ve ViewSonic bu HDMI'nin 144 desteklediğini söylüyor. XG2405 ürün kullanan kişilerin yorumlarında çok karışık HDMI ile 120 Hz alanda var 144 Hz alanda. Nedir sebebi var mı bir yontemi 144 Hz almanın. Teşekkürler.

Hocam üretici kilidi var. Bu sebeple 120 Hz alabiliyorsunuz. Normalde HDMI 1.3 ve üzeri 144 Hz alabilir. Bazı üreticiler maalesef kilit koyuyorlar.

Screenshot_20200617-012148.png

Hocam masaüstü ile deneyin. Anlaşılır. 144 Hz alabiliyorsanız kilit MSI'da. Almazsanız monitörde.
Fakat HDMI ile deneyin. DP zaten 144 Hz verir.

Tamam hocam. Daha sonra denersiniz.

Olabilir hocam. Laptopta varsa işe yarar.

Sanırım mini displayport to displayport bu kablo almam tek çözüm.
Ben de MSI laptop üzerinden mini display port to DP kablosu ile kullanıyorum. 144Hz sağlıyor. İçiniz rahat alabilirsiniz. Kaldı ki HDMI yerine DP öneririm zaten. Alırken DP sürümüne dikkat etmeyi unutmayın. Ben alırken 1.2 almıştım bu yüzden monitörün bir kaç özelliğinden yararlanamamıştım. 1.4 alacağım yakın zamanda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı