HDMI ile nasıl 144 Hz alırım?

JazRest

Decapat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
İyi Akşamlar

Arkadaşlar geçen günlerde DP portum bozuldu ve HDMI geçiş yaptım ve 144 HZ alamıyorum.
Arkadaşlarımın bir kaçının HDMI ile 144 HZ aldığını öğrendim ama bende maksimum 60 HZ gösteriyor nasıl çözebilirim bu sorunu?

Custom Resolution Utility forumda bu programı gördüm videolarını izledim ama yapamadım özel görüntü ekleme seçeneklerinde de hepsini kullandım ama olmadı.

Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.

Monitör
Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI ile 144 Hz (1080p) almanız için HDMI 1.3 ve üstü olması gerek.
1665082661140.png

Hocam kablonun 1.3 ve 2.0 olduğunu nasıl anlayabilirim.
Ya da direkt olarak görüntü düşürüm 144hz alabilir miyim DP Port alana kadar.
DP port önerileriniz varsa onların da linkini bırakabilirsiniz fazla uzun olmasına gerek yok.

Kullandığın HDMI'ın linkini at bakalım özelliklerine. Çünkü durumu en başta Batman hocamız açıklamış. DP kablosunun bağlantı özelliği yüksektir doğal olarak istediğin Hz'yi almışsındır.
Görüntü düşürerek 144Hz alınmaz. Böyle bir mantık yok.
DP Kablo önerim budur. A kalitedir.

Konuyu takip eden arkadaşlar bugün HDMI 2.0 bir kablo aldım ama hala 144hz vermiyor bunu nasıl çözebilirim ?
Anlamadım monitör girişi mi desteklemiyor acaba.

Aldığım kablo

Ürün değişikliği yaptım fakat arıza kabloda değil ekranımın giriş bölümünde veya ekran kartımın çıkış bölümünde yeni aldığım kabloda da aynı sıkıntıyı yaşadım.
Dönüştürücü alsam 144hz destekler mi 3 gündür girmediğim forum denemediğim şey kalmadı sıkıldım artık.

Aldığım ürün: DP
Ekstra bir dönüştürücü ile HDMI bağlasam alır mıyım ?
İade ettiğim ürün HDMI 2.0 bir kabloydu ama yine 144hz alamadım bunu da düşünerek cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
@JazRest Konuyu takip ediyorum. Fakat eksik bir şey var ortada. Monitöründe 1.2 DP girişi mevcut GPU'yu hiç konuşmuyorum bile. Normal şartlarda bağladığın DP ile istediğin Hz'yi alabiliyor olman lazım.
Acaba çözünürlük ile ilgili bir problemin mi var ya da GPU'nun sürücüleri mi kurulu değil? Windows üzerinden bir ayar bir kısıtlama mı yaptınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı