HDMI kablo ekran kartına mı anakarta mı takılır?

basganmemduh

Hectopat
Monitörümün HDMI kablosunu anakart portu üzerinde bulunan HDMI girişine mi yoksa ekran kartı üzerinde bulunan HDMI girişine mi takmam gerekir?
Bilgisayarım yeni ekran kartını henüz takmadım. Monitörü nereye bağlayacağıma karar veremedim. Bir de Windows 10 yükleme medyasını USB'ye atarken UEFI olarak mı yoksa normal flash bellek olarak mı yapılandırmalıyım? İkisinin tam olarak farkı ne olur ve ikisinin de avantajı dezavantajları nelerdir?
2 basit soruma da cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Tabii ki ekran kartına takman gerekiyor.

USB'yi Rufus ile yazarken GPT olarak biçimlendirmen gerekiyor. Avantajlarını tartışmaya bile gerek yok.

Hocam peki anakartın üzerindeki HDMI girişi ne işe yarıyor?
Bir de kusura bakmayın fazla bilgim yok da bu konularda Windows'u tek bir M.2 PCI-e NVMe SSD'ye yükleyeceğim zaten, hani en basitinden yükleme medyasını flash bellek olarak yapılandırsam hiç Rufus ile uğraşmadan sorun olur mu?
Bir de öncesinde USB'min tipini kontrol etmem veya değiştirmem gerekir mi basit flash Bellek'i seçersem?

Hocam peki anakartın üzerindeki HDMI girişi ne işe yarıyor?
İşlemci üzerindeki grafik birimi kullanmanı sağlıyor. Anakarta takarsan ekran kartını kullanmazsın. Boşuna elektrik çekmiş olur. İşlemcinde grafik birimi yoksa da görüntü alamazsın.

Bir de kusura bakmayın fazla bilgim yok da bu konularda Windows'u tek bir M.2 PCI-e NVMe SSD'ye yükleyeceğim zaten, hani en basitinden yükleme medyasını flash bellek olarak yapılandırsam hiç Rufus ile uğraşmadan sorun olur mu?
Bir de öncesinde USB'min tipini kontrol etmem veya değiştirmem gerekir mi basit flash Bellek'i seçersem?
Hayır, kontrol etmene gerek yok. Rufus ile yapmanı tercih ederim ama Creation Tool ile de hazırlayabilirsin.

İşlemci üzerindeki grafik birimi kullanmanı sağlıyor. Anakarta takarsan ekran kartını kullanmazsın. Boşuna elektrik çekmiş olur. İşlemcinde grafik birimi yoksa da görüntü alamazsın.

Hayır, kontrol etmene gerek yok. Rufus ile yapmanı tercih ederim ama creation tool ile de hazırlayabilirsin.

Hocam peki UEFI olarak gerçekten ne avantajı var ona göre uğraşacağım, bilmediğim için soruyorum.

Hocam peki UEFI olarak gerçekten ne avantajı var ona göre uğraşacağım, bilmediğim için soruyorum.

Daha güncel, daha hızlı, saha stabil. Sana burada avantajlarını anlatmak istersem paragraflarca bir şey yazmam gerekir. Biraz araştır zaten göreceksin.

Uğraşacak bir durum yok ayrıca. Normal USB'yi nasıl hazırlıyorsan onu da öyle hazırlayacaksın.

Windows Creation Tool'dan yapıyor yabancı YouTuber'lar hiç Rufus mufus uğrasmıyorlar Rufus'un modası geçti.
Tamamdır hocam. Ona bakacağım o zaman. Çok sağ ol.

Daha güncel, daha hızlı, saha stabil. Sana burada avantajlarını anlatmak istersem paragraflarca bir şey yazmam gerekir. Biraz araştır zaten göreceksin.

Uğraşacak bir durum yok ayrıca. Normal USB'yi nasıl hazırlıyorsan onu da öyle hazırlayacaksın.

Evet hocam şöyle bir baktım da hem yeni uyumluluğun yanında hem de CPU'dan ayrı çalışıyormuş vs sanırım. Yani Windows 10'u kullanırken daha fazla performans alacağım sanırım değil mi?
İyiki açıklamışsınız yoksa flash bellek olarak kuracaktım çok sağ olun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı