HDMI mı Display Port mu ?

pc03

Hectopat
Yer
Antalya/Lara
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Sorularım var!
1- HDMI, Display Port ... Falan farkı var mı ? Var ise hangisi iyi oyun için?
2-Ekran kartımı gtx780ti ile yeniyeleceğim çoğu arkadaş bu ekran kartında 1 tane HDMI olduğunu söylüyor.

Almayı planladığım Asus vx238h monitöründe bağlantısı nasıl ? Çift HDMI ile mi ve ekran kartımdaki HDMI dolu ise 2. monitörü anakartımın HDMI'ına taksam o anakartta ki HDMI gtx780ti'yi kullanır mı?

Yoksa tümleşik (Tümleşik derken gtx780ti değilde anakartı kullanıyor demek istedim.) mi kullanır ?

NOT: Monitörle gtx780ti'yi aynı anda alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
DisplayPort geleceğe daha iyi uyarlanabilir bir teknoloji ama HDMI reklam kampanyası sağolsun daha fazla bilinen ve kullanılan bir teknoloji.

Pc için oyunda herhangi bir farklı yok. Wii, Xbox , Playstation konu olsa belki.

Almayı düşündüğün Asus VX238H'ı düşünürken, düşünce gücünle, telepatiyle bulamadın herhalde koskoca Asus'un hıyarlığı olsa gerek; çift HDMI çıkışlıdır kendisi.

Hangi marka model GT780Ti? Belki bir üretici farklı düşünür... Genelde çift DVI tipi, bir Display ve bir HDMI bulunur... Hayır, DisplayPort2HDMI çevirici alırsın HDMI kullanırsın problem yaratmaz.

Anakartındaki ekran kartı: Sen arkadaşının koluyla basket atabiliyor musun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi dediniz. Çıkınca Asus'un gtx780ti'sini almayı planlıyorum. İkisini alıp combo yapıcağım. Anakrtım Asus VI Hero ama pek anlıyamadım. Anakartım HDMI'ına takınca ekran kartını kullanıyor değil mi ?

Anakart'ında bulunan (çizgiyi geçmeden zıplıııyoorr) HDMI'ya kabloyu taktığında (üçlüüük atııyooorr) anakartın üzerindeki anakartı kullanabilme ihtimalin vardır - ki işletim sistemine bağlıdır. Sen 780'i ve performansını istiyorsan DisplayPort2HDMI çevirici alacaksın ve onu kullanacaksın, böylece 2 HDMI çıkışın olacak, aynen benim yaptığım gibi.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı