HDMI to DP ve dönüştürücü ile G-SYNC ya da FreeSync açılır mı?

Daha fazla  
Monitör
Gamebooster GB 2409ff
Direkt konuya giriyorum arkadaşlar. Monitörümde iki adet HDMI ve bir adet DP girişi bulunuyor ancak bilgisayarımda HDMI'dan başka görüntü çıkışı yok. G-Sync kullanmam için DP çıkışı olan bir bilgisayara ihtiyacım var ve FreeSync kullanabilmem için AMD GPU gerekiyor. Bilgisayarımda NVIDIA GPU bulunuyor ve FreeSync kullanabilmem için ise DP çıkışlı bir bilgisayarımın olması gerektiğini biliyorum ancak yok. Mantıksız olduğunu biliyorum ama yine de sorayım. HDMI to DP dönüştürücü alsam ve monitörü dönüştürücü ile bilgisayara bağlasam, G-SYNC'ya da FreeSync özelliğini aktif edebilir miyim?

FreeSync kullanabilmem için ise DP çıkışlı bir bilgisayarımın olması gerektiğini biliyorum

Yanlış.
FreeSync için DP zorunlu değildir. HDMI ile kullanılabiliyor.

HDMI to DP dönüştürücü alsam ve monitörü dönüştürücü ile bilgisayara bağlasam, G-Sync'ya da FreeSync özelliğini aktif edebilir miyim?

Dönüştürücü ile G-Sync açamazsın. Çünkü HDMI ile ekran kartına bağlantı yapıyorsun. Zaten NVIDIA ekran kartının DP portuna bu özelliği tanıtmış ve DP zorunlu diyor. Kısacası açamazsın.

Yanlış.
FreeSync için DP zorunlu değildir. HDMI ile kullanılabiliyor.

Dönüştürücü ile G-Sync açamazsın. Çünkü HDMI ile ekran kartına bağlantı yapıyorsun. Zaten NVIDIA ekran kartının DP portuna bu özelliği tanıtmış ve DP zorunlu diyor. Kısacası açamazsın.
(FreeSync) HDMI ile bağlı şuan ancak çalışmıyor. HDMI Sürümü ile alakalı olabilir mi ya da NVIDIA GPU kullandığım için? Ya da yine aynı şekilde GPU'ya bizzat bağlı olmadığı için?

(FreeSync) HDMI ile bağlı şu an ancak çalışmıyor. HDMI Sürümü ile alakalı olabilir mi ya da NVIDIA GPU kullandığım için? Ya da yine aynı şekilde GPU'ya bizzat bağlı olmadığı için?

HDMI sürümü ile alakalı evet olur. Fakat monitörün içerisinden çıkan HDMI 1.4 versiyonlu olur. Bu versiyon ile açarken sorun yaşanmamalı.

NVIDIA GPU ile alakası yok. FreeSync bir monitör yazılımıdır ve OSD menüsünden aktif edilir.
HDMI kablosu ekran kartına bağlı değilse açamazsın. GPU'ya bizzat bağlı değil derken ne demek istediniz?

HDMI sürümü ile alakalı evet olur. Fakat monitörün içerisinden çıkan HDMI 1.4 versiyonlu olur. Bu versiyon ile açarken sorun yaşanmamalı.

NVIDIA GPU ile alakası yok. FreeSync bir monitör yazılımıdır ve OSD menüsünden aktif edilir.
HDMI kablosu ekran kartına bağlı değilse açamazsın. GPU'ya bizzat bağlı değil derken ne demek istediniz?
(Excalibur G770) Laptop kullandığım için öyle söyledim. Mobil GPU'ya sahip bilgisayar. (GTX 1650 TI) Bilgisayarda sadece HDMI Görüntü çıkışı bulunuyor.

(Excalibur G770) Laptop kullandığım için öyle söyledim. Mobil GPU'ya sahip bilgisayar. (GTX 1650 Ti) bilgisayarda sadece HDMI Görüntü çıkışı bulunuyor.

Eğer MUX SW özelliği varsa bağlantı şekli önemli rol oynar. Mesela Type-C portunun bağlantısı ekran kartınadır. HDMI portun mobil GPU'yadır. Harici GPU çıkışı daha önemlidir tabii ki.
Diğer türlü HDMI portundan 120Hz üstü dahi alamama ihtimalin var.
Thunderbolt destekli Type-C veya miniDP portun var mı?

Eğer MUX SW özelliği varsa bağlantı şekli önemli rol oynar. Mesela Type-C portunun bağlantısı ekran kartınadır. HDMI portun mobil GPU'yadır. Harici GPU çıkışı daha önemlidir tabii ki.
Diğer türlü HDMI portundan 120Hz üstü dahi alamama ihtimalin var.
Thunderbolt destekli Type-C veya miniDP portun var mı?
Type-C var ancak Thunderbolt olup olmadığı hakkında bi' fikrim yok. MiniDP portu yok.
Type-C girişinin Thunderbolt olduğunu nasıl anlarım? Yanında bir yıldırım işareti olur diye biliyorum ama doğru mudur?

Type-C var ancak Thunderbolt olup olmadığı hakkında bi' fikrim yok. MiniDP portu yok.
Type-C girişinin Thunderbolt olduğunu nasıl anlarım? Yanında bir yıldırım işareti olur diye biliyorum ama doğru mudur?

Evet şimşek işareti oluyor. Yüksek bant genişliği sağlıyor ve G-Sync açılabiliyor. Her nesil laptopta bulunmuyor lakin.
Casper'a kullandığın laptop modeli ile mail atabilirsen net cevap verirler. Çünkü Type-C portu hep şahibeli olmuştur.

Evet şimşek işareti oluyor. Yüksek bant genişliği sağlıyor ve G-Sync açılabiliyor. Her nesil laptopta bulunmuyor lakin.
Casper'a kullandığın laptop modeli ile mail atabilirsen net cevap verirler. Çünkü Type-C portu hep şahibeli olmuştur.
Teşekkürler cevapların için dostum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı