HDMI to VGA ile Klavyenin Çalışmaması

Ali.Çimen

Kilopat
Yer
Giresun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar. RX460 ekran kartımı VGA monitörümde kullanabilmek için HDMI to VGA dönüştürücü aldım. Ancak nasıl olduysa klavyem çalışmıyor. Sadece Windows başlayınca değil BIOS ekranında da çalışmıyor. Ayriyeten bilgisayarı açtığımda BIOS ekranı sorunsuz bir şekilde geliyor ancak Windows başlayınca görüntü kesiliyor, HDMI kablosunu yani dönüştürücüyü çıkarıp tekrar takmam gerekiyor.
Klavyenin sağlam olduğundan eminim arkadaşlar, kablosunda falan kırık yok yani, akıllı TV'de denedim sorunsuz çalışıyor. Bir de ön USB portlarına takınca da sıkıntısız çalışıyor. Yani anakartın üzerindeki USB portlarında sadece mause çalışıyor.

Sıkıntı ne arkadaşlar acaba?

Son düzenleme:
Klavyenin çalışmamasının dönüştürücüyle bir alakası olduğunu hiç sanmıyorum. Dönüştürücü olmadan bilgisayar kasanı başka bir monitöre veya televizyona takıp dener misin?

Klavyenin çalışmamasının dönüştürücüyle bir alakası olduğunu hiç sanmıyorum. Dönüştürücü olmadan bilgisayar kasanı başka bir monitöre veya televizyona takıp dener misin?
Hocam dün ekran kartı geldiğinde TV'ye takıp denemiştim sıkıntısız çalıştı tüm ekipmanlar. Ancak dönüştürücü geldi denediğimde böyle bir sıokıntı oldu şimdi de. Arka USB portları sadece fareyi tanıyor.

Dönüştürücün sorunlu olabilir ya da bilgisayarına uymamış olabilir. Garantisi varsa değiştir veya farklı marka yeni bir dönüştürücü al dostum. Olmazsa DVI to VGA dönüştürücü alarakta deneyebilirsin.

Tüm sürücülerin güncel mi? Biosu falan da güncelle, olmadı bir bios reset at.
Tüm sürücüler ve BİOS güncel hocam.
Dönüştürücün sorunlu olabilir ya da bilgisayarına uymamış olabilir. Garantisi varsa değiştir veya farklı marka yeni bir dönüştürücü al dostum. Olmazsa DVI to VGA dönüştürücü alarakta deneyebilirsin.
Yeni aldım hocam daha bugün geldi, olmadı iade edicem. DVI to VGA elimde mevcut ancak DVI-i olan yani analog DVI'ı VGA'ya çevirenden. Onda daha önce böyle sorun da yaşamamıştım.

Arkadaşlar şimdi bilgisayarı tekrar TV'ye takıp denedim her şey sorunsuz çalışıyor. Yani dönüştürücü arızalı ama nasıl oluyor da klavye ve diğer usbler okunmazken fare okunuyor anlamış değilim. Çok ilginç bir sorun gerçekten. Şimdi ürünü iade edeceğim. 50-60 lira bandında bana tavsiye edebileceğiniz dönüştürücü var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı