HDMI to VGA renk bozukluğu

Katılım
21 Mayıs 2020
Mesajlar
390
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, yeni bilgisayarım aldım derken sorunlar ne yazık ki bitmiyor. Monitörümde HDMI ya da DP bağlantısı olmadığı için bir dönüştürücü aldım. Dönüştürücün modeli bu Sl-Hvs12 Hdmı To Vga+audio Çevirici fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. Ekran kartım ise MSI Gaming GTX1650 4G. Acaba VGA kablom ile alakalı olabilir mi? Çünkü eski bilgisayarımda bu kabloyu kullanırken görüntüde bazı sıkıntılar oluyordu. Renk bozukluğu derken de şöyle kırmızı yerine siyah görünüyor gibi gibi. Diğer renklerde de bu sorun var.
 
Kablonuzdan olmadığını doğrulayın önce.

Defalarca HDMI to VGA kullanmış ve bir çok model denemiş biri olarak söylüyorum; bir miktar görüntüde bozulma, renk değişikliği ve gecikme yaşamanız normal. Özellikle dönüştürücünüz kötü ise renkler görebileceğiniz en berbat TN panelden bile çamur oluyor. Benim kullandığım en iyi dönüştürücü Ugreen marka idi ve dandik bir dönüştürücü ile arasında devasa fark vardı.
 
Tamamdır sorunun kaynağını buldum. Ekran kartıma bir şey oldu diye çok korkmuştum fakat sorun çeviricideymiş. Başka bir VGA kablo ile denedim aynı şey oldu fakat bilgisayarımı başka bir HDMI aygıta bağlayınca sorun kalktı. Cevaplar için teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı