HDMI vs. DVI to VGA

batuhan007

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartımda 1xdp, 1xdvı, 1xhdmı, girişleri var.(Galax GeForce GTX 1050 Ti Exoc) monitörümde 2X HDMI ve VGA girişleri var. DVI to HDMI yapmam görüntü kalitesini arttırır mı? En iyi kombinasyon yani kaliteli görüntü alma anlamında nedir sizce? Direkt olarak HDMI kullanmak dönüştürücü kullanmaktan daha kaliteli mi olur bildiğim kadarıyla DVI HDMI'dan daha iyi görüntü veriyor ama dönüştürücü kullanmak bu işi bozar mı? İkinci monitörümü de bağlamak istiyorum ve diğer monitörümün sadece VGA girişi var. İkinci monitörü HDMI to VGA ile kullanıyordum fakat şu anda ana ekranımın tek uygun portu HDMI olduğu için diğer ekranımı kullanamıyorum. Bunun için hangi port dönüştürücüsünü kullanmam daha iyi olur?

Ekran kartımda 1xdp, 1xdvı, 1xhdmı, girişleri var.(Galax GeForce GTX 1050 Ti Exoc) monitörümde 2X HDMI ve VGA girişleri var. DVI to HDMI yapmam görüntü kalitesini arttırır mı? En iyi kombinasyon yani kaliteli görüntü alma anlamında nedir sizce? Direkt olarak HDMI kullanmak dönüştürücü kullanmaktan daha kaliteli mi olur bildiğim kadarıyla DVI HDMI'dan daha iyi görüntü veriyor ama dönüştürücü kullanmak bu işi bozar mı? İkinci monitörümü de bağlamak istiyorum ve diğer monitörümün sadece VGA girişi var. İkinci monitörü HDMI to VGA ile kullanıyordum fakat şu anda ana ekranımın tek uygun portu HDMI olduğu için diğer ekranımı kullanamıyorum. Bunun için hangi port dönüştürücüsünü kullanmam daha iyi olur?
HDMI tabiki.

Direkt olarak HDMI kullanmak dönüştürücü kullanmaktan daha kaliteli mi olur bildiğim kadarıyla DVI HDMI'dan daha iyi görüntü veriyor ama dönüştürücü kullanmak bu işi bozar mı?
Hayır, ikiside aynı kalitede görüntü veriyor, ikiside dijital görüntüye sahip, dijital görüntü çıkışında görüntüde kayıp yoktur.

Bu arada başlıktaki yazılan ile burada yazdığınız uyuşmuyor, yazınızda DVI to HDMI kullanayım mı diye soruyorsunuz ama başlıkta DVI to VGA yazıyor.

Bu arada başlıktaki yazılan ile burada yazdığınız uyuşmuyor, yazınızda DVI to HDMI kullanayım mı diye soruyorsunuz ama başlıkta DVI to VGA yazıyor.

Evet kafam karışmış olmalı kusura bakmayı sanırım düzeltme şansım yok.
Hayır, ikisi de aynı kalitede görüntü veriyor, ikisi de dijital görüntüye sahip, dijital görüntü çıkışında görüntüde kayıp yoktur.

İkinci monitör için tavsiyeniz nedir peki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı