HDMI'den DisplayPort dönüştürücü

UnKnown44

Hectopat
Katılım
4 Mart 2019
Mesajlar
438
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İş PC sistem özellikleri:
Anakart: Asus Tuf B450-PLUS
İşlemci: Ryzen 5800x
İşlemci Soğutucu: ThermalRight Phantom Spirit 120
Ekran Kartı: Asus Dual 6600XT
Ram: Corsair Vengeance 16GBx2 3000MHz
Depolama: Kioxia Exceria 500GB M.2/ Kioxia 960GB SSD
Kasa: Aerocool Cipher
Monitör: 2xDell 19''
Mouse: Bloody V7Ma/Logitech M330
Klavye: Fujitsu
Power Supply: High-Power 650W
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

6500XT ekran kartım var. Çift monitör kullanacağım. Ekran kartımın DP ve HDMI olmak üzere iki girişi mevcut. Monitörlerimin de DP ve VGA girişleri mevcut (her ikisi de aynı). DP to DP kablosu ile bir monitörümü bağladım. Ancak ikinci monitörüm için aldığım kablo maalesef işime yaramadı (ürün). Açıklamadaki "bilgisayarınızdaki DisplayPort portunuzu HDMI portuna çevirmektedir, tersi yönde çalışmamaktadır" ibaresini görmemişim. Daha doğrusu böyle bir mantık olabileceğini düşünmediğim için dikkat etmeden satın almış bulundum.
Şimdi HDMI çıkışını DP'girişine çevirecek bir kablo ya da aparat arıyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yukarıdaki ürün işinizi görecektir.
Hocam gönderdiğiniz ürünün detayında şu ibare yer alıyor "Not:Bu ürün Displayport'dan aldıgınız görüntüyü Hdmi girişi olan bir ekrana çevirip aktarmaya yarar.Tersi çalışmaz."
Ben de bu mantıkla çalışan bir ürün aldığım için maalesef çalışmıyor.
 
tam tersi. hmdi'dan gelen görüntüyü dp bağlantısı olan monitöre bağlayacağım.
 
1 Saattir bakıyorum öyle bir kablo adaptör bulamadım. Ben de merak ettim var mı diye. Ne bir ucu hdmi diğer dp olan çift yönlü de bulamadım ne de çift yönlü bir dönüştürücü. Sizin monitörünüzde başka bir port yok mu boşta. Örneğin DVİ
 
1 Saattir bakıyorum öyle bir kablo adaptör bulamadım. Ben de merak ettim var mı diye. Ne bir ucu hdmi diğer dp olan çift yönlü de bulamadım ne de çift yönlü bir dönüştürücü. Sizin monitörünüzde başka bir port yok mu boşta. Örneğin DVİ
Maalesef öyle bir kablo ya da adaptör yok sanırım. Benim monitörde sadece DP ve VGA vardı. Bende HDMI to VGA aparatı vardı. O sayede VGA kablosu ile bağlantı kurdum. şimdi ikisini kullanabiliyorum.
ama bilmediğim bir kablo olabileceğini düşündüğüm için böyle bir konu açmak istemiştim.
 
Evet çok ilginç bir şekilde oyle bir dönüştürücü ve iki yönlü kablo yok. Yabancı sitelerden de araştırdım hiç bir şekilde karşıma çıkmadı. Demek ki pin sayılarının farklılığı sebebiyle ters yönde bir iletişim kurulamıyor. Sanırım bu sayede yeni bir şey daha öğrendik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı