HDR açılınca kalite neden düşüyor?

Sweashy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: A520M Pro
PSU:EVEREST Dusk Peak 600W
CPU: Ryzen 5 5500
GPU: RTX 4060 8 GB
RAM: 16 GB 3200 MHz
DEPOLAMA:512 GB M.2 SSD
MONİTÖR:Gamebooster 2717FF 165 Hz Benq 60 Hz
Monitör
Gamebooster GB2717FF
Selamlar,
Bugün bayağı ilginç bir durumla karşı karşıyayım. HDR açınca renkler canlanmak yerine soluklaşıyor en azından masaüstünde. Oyunlarda denedim ve açık olmasıyla kapalı olması arasında resmen bir fark olmadı. Monitörümden de HDR ayarı açık, Microsoft Store'da bulunan "Windows HDR ayarlama" uygulamasını indirip ayarları yaptım, sonuç değişmedi. Oyun içinde aşırı fark olmadığı için onun fotoğrafını atmayacağım ama masaüstünün fotoğrafını atabilirim. Atladığım bir adım mı var? Bir şeyleri yanlış mı yaptım? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi günler.
İlk fotoğraf (resmin ortasında mouse olan) HDR Windows'tan kapalı monitörden açıkken, ikinci fotoğraf her ikisinde de HDR açıkken.

1719577854088.jpeg

1719577775009.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim monitörümde de aynı problem var (AOC 24G4X). Üreticiler panelin fiyatını ucuzlatmak için bazı özellikleri kısıyorlar. Mesela HDR açınca monitör üzerinden ne parlaklık ne gamma hiç bir ayara dokunmama izin vermiyor. Ben de mecbur Nvidia üzerinden parlaklık ve kontrast ayarı yapıp kullanıyorum. Demem o ki panelin bir sorunu. Gözüne en uygun ayarı bulup kullanman lazım. Ekran kartının denetim masasından yardım alabilirsin.

Benim monitörümde de aynı problem var (AOC 24G4X). Üreticiler panelin fiyatını ucuzlatmak için bazı özellikleri kısıyorlar. Mesela HDR açınca monitör üzerinden ne parlaklık ne gamma hiçbir ayara dokunmama izin vermiyor. Ben de mecbur NVIDIA üzerinden parlaklık ve kontrast ayarı yapıp kullanıyorum. Demem o ki panelin bir sorunu. Gözüne en uygun ayarı bulup kullanman lazım. Ekran kartının Denetim Masası'ndan yardım alabilirsin.

Aynı sorunu bende yaşıyorum HDR açtığımda renklerde bir farklılık olmuyor. Sen sorununu çözdün mü? Benimle NVIDIA ayarlarını paylaşır mısın?

Aynı sorunu bende yaşıyorum HDR açtığımda renklerde bir farklılık olmuyor. Sen sorununu çözdün mü? Benimle NVIDIA ayarlarını paylaşır mısın?

Mecbur renk ayarlarını kurcaladım internetten araştırdığımda bir videoda fark ettim. Monitörden monitöre değişir ama benim ayarlarım şu şekilde ve çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

1723827779101.png

HDR ozelligi ucuz monitorlerde berbat calisir, hatta HDR600 sertifikali pahali monitorlerde bile berbat calisabiliyor, iyi bir HDR deneyimi icin OLED bir monitor veya Mini LED arka aydinlatmali bir monitor gerekiyor maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı