HDR10+ ve FreeSync için DP ya da HDMI kablo önerisi

Katılım
22 Haziran 2015
Mesajlar
1.177
Makaleler
2
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Linkteki monitörü kullanıyorum; https://www.amazon.com/BenQ-EW3270U-inch-Monitor-FreeSync/dp/B078HWBGH5?th=1

Ama HDR açamıyorum bir türlü, Windows üzerinden açınca görüntü aşırı mat ve renksiz oluyor anlayamadım.
FreeSync açınca sanki yırtılmalar devam ediyor gibi kapalı ve açık arasında bir fark göremedim. Acaba kullandığım DP port kablosundan mı kaynaklı?
Monitör üzerinde FreeSync ayarı yok sadece Radeon yazılımından açıyorum.
Ne yapmam gerek HDR hakkında bilgisi olan birileri var mı?
 

Daha uygun fiyatlısını bulabilirsiniz belki. Ben görmeniz için attım. HDR için açtığınız oyunun ya da filmin de HDR uyumlu olması lazım. Bazen HDR ayarını sadece oyun içinden açmak yeterken, bazen hem oyun hem de Windows'un HDR ayarını açmak gerekebiliyor. 10-Bit HDR filmleri ise Media Player Classic ile açabilirsiniz. Ancak video çıkış modülünü MadVR yapacaksınız ayarlardan. Filmler için Windows'un HDR ayarını açmanıza gerek yok.
 
Son düzenleme:
Şu an INCA diye bir markanın DP port kablosunu kullanıyorum, sorun kablodan dolayı mı?
Mesela Horizon Zero Dawn ya da AC Valhalla'da HDR açınca görüntü siyah beyaza yakın oluyor, aynı şekilde masaüstünde de açınca siyah beyaza yakın bir görüntü oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı