Hearts of Iron IV mod açılmıyor

Pentarir

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. HOI4 orijinal olarak sahip olduğum bir oyun ve mod yapmak istiyorum. Sorun mod yapmayı bilmemem değil. Daha önce de kopleks modlar tasarladım lakin şu anki sorunum modun açılmaması. Ne yaparsam yapayım mod yerine vanilla oyun açılıyor. "Acaba" dedim "yaptığım değişiklikler mi fazla gelliyor ne bileyim yanlış bir modlama mı yapıyorum." Bu fikir ile yola çıkarak sadece bir eyaletteki nüfusu değiştiren mod yaptım. Yine çalışmadı ve vanilla açıldı oyun. Steam'den indirdiğim modlar çalışıyor ancak kendim istemci üzerinden mod oluştur diyerek oluşturduğum mod dosyasına ne kolarsam koyayım görmüyor. Hatta Steam'den indirdiğim ve çalışan bir mod olan (oldukça basit bir mod) renkli buton modunun içindeki dosyaları kendi mod dosyamın içine atıp deniyorum benim dosya yine çalışmıyor. Oyun dosyaları Steam üzerinden doğrulandı. Mod Launcher üzerinde görünüyor ve sadece onu aktif ederek girmeye çalışıyorum yine de olmuyor. Tüm Workshop'u temizledim tekrar denedim. Oyun önbelleğini temizledim. Hiçbiri çare olmadı. Hatta kendi modum olmayan Steam'den indirdiğim renkli buton modunun içine kendim ekleme yaptım. Ankara eyaletinin nüfusunu artırım ve denedim. Gayet güzel çalıştı. Sorun benim modumun çalışmaması. Yardımcı olabilecek birileri var mıdır acaba? Şimdiden okuduğunuz için teşekkürler.
Sorunun çözümünü sonunda buldum. Aynı sorunu yaşayan başkaları olursa diye cevabını yazayım buraya.

>Mod klasörünüzün içinde kendi oluşturduğunuz modun adı ile iki tane dosya görünüyor olacak. Klasör gibi görünen yerine ".mod" olan dosyayı not defteri ile açıyorsunuz.
>İçerisinde "path" yazan bir yer olduğunu göreceksiniz. Orayı "path="mod/test" (test yazan yerde sizin mod dosyanızın adı olacak) şeklinde kısaltıyorsunuz. Normalde disk harfinden başlayarak tüm dosyaların yolu burada yazıyor olacak.
>Düzenlemeyi yaptıktan sona kaydedip çıkıyorsunuz ve düzenlediğiniz dosyaya sağ tıklayıp özelliklere gidiyorsunuz.
>Salt okunur seçeneğini işaretliyorsunuz ve uygula diyerek çıkıyorsunuz.

Oyun artık modunuzu görüyor iyi modlamalar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı