Şimdi TYT matematik soruları içinde 2 ders var aslında. 30 soru matematik ve 10 soru geometri. Matematik kısmının büyük çoğunluğu problem oluyor. O problemlerin de çoğu kalıp sorular oluyor. Bu nedenle bir problem kitabı şart.
Kalan konular için ise başlangıçta orta seviye bir kaynak almanızı tavsiye ederim. 10 net yaptığınıza göre bir şeyler biliyorsunuz. Başlangıçta sancılı olabilir orta seviye, alışamazsanız seviye düşürürsünüz. Bilgi Sarmal bu konuda iyidir. 3-4-5 de yanına çekilebilir.
Geometri ise neredeyse tamamen kalıp sorulardan oluşuyor diyebiliriz. Bunun için de bir geometri kitabı lazım. Birey b olabilir.
Çok bir tavsiyem yok TYT'de. Strateji sınavı olduğundan herkes farklı telden çalıyor.
Çözüm sırası belirlemek güzel olabilir. Ben Türkçe, Geometri, Sosyal, Fen, Matematik diye giderdim mesela. En az dikkat hatasını ve en verimli çözümü bu sırayla yapıyordum. Size de lazım böyle bir şey.
Herkese merhaba, umarım çalışmalar iyi gidiyordur. Kalan süreçte vaktimi aldığı için hesaptan çıkış yapıp formatlayacağım sistemi MSÜ sonrası 80 bandına çıkmayı hedefledim bu kalan süreçte elimden geleni yapacağım. Konuyu takip edenler vardır belki 3 Marta kadar girmeyeceğim için konuyu güncellemeyeceğim MSÜ'den sonra yazarım neler yaptığımı başarabilirsem nasıl başardığımı başaramazsam nasıl başarısız olduğumu da yazarım bilmiyorum kaç net olur kaç bin sıralama yaparım ama elimden geleni yapacağıma ve yapabileceğimin en iyisini yapmaya gayret edeceğim. Geçmiş geçti yapılacak bir şey yok ama bu 40 günlük süreçte azmedip sonuçları MSÜ'den sonra sizinle paylaşırım. Herkese başarılar.
Arkadaşlar herkese merhaba, netlerde artış olmaya başladı çok şükür kalan günlerde geçmişe bakmadan Atatürk'ün de dediği gibi ileri, daima ileri giderek çalışmalara devam edeceğim.
Evet 3 Marta kadar dayanamadım girdim . Olsun bana iyi geldi bu forum. Kalan süreçte fen çalışacağım ve matematik. Türkçe sosyalden denemelerle ilerleyeceğim. Herkese iyi çalışmalar başarılar.
Herkese selam MSÜ'yü oldum 60 bandı net geldi 30 civarı Türkçe 11.25 sosyal 10 bandı matematik 8 bandı fen yaptım ne yalan söyleyeyim tam çalışmadım düzenli çalışmadım ama 60 bandına çıktım bu süreçte AYT çalışmaya devam edeceğim başarılar herkese.