Hedefi yazılım mühendisi olan biri günlük nasıl ders çalışmalı?

Boranity

Hectopat
Makaleler
1
9. sinifim ve ailemle bugün notlarimin dusuklugu yuzunden sorun yasadik. Artik gercekten de duzgunce ders calismaya verdim Technopat'ta son konum son yazim olabilir belki. Gunluk nasıl calisabilirim? Ben normalde ders calismayan birisiyim ortaokulda da oyleydi. Gunluk nasıl ders calismaliyim? Bir abi kardes tavsiyesi verirseniz cok mutlu olurum. Gelecegimde meslegime ulastigimda aklima gelir belki bu konu. :)

İnanın biz de ailemle öyleyiz ve 8.sınıfım. LGS'ye hazırlanmama rağmen sene başından beri toplam 20 saat ders çalışmışımdır ya da çalışmamışımdır. Küçükken çok çalışırdım, 4. sınıfta hele ki tenefüste bile test çözerdim ama artık bir soru bile başımın dönmesi ve midemin bulanması için yeterli oluyor. Benim de hedefim Amerikada bir Yazılım mühendisi olmak ve bunun ilk adımı iyi bir lise kazanmak. O yüzden ben de bu 40 günü elimden geldiğince çalışarak geçireceğim. Siz de öyle yapın. Her sene LGS için nasıl çalıştıysanız öyle çalışın çünkü her ne kadar 9.sınıf olsanız da önünüzde geleceğinizi belirleyecek bir sınav var: YKS. Ki TYT'nin %50'si 9.sınıftan çıkıyor. O yüzden çalışın ve matematiğe her zaman daha fazla önem verin ve asla salmayın. Çünkü salınca ipin ucu kaçıyor. Ha bu arada, "çok çalışın"dan kastım abartmanız değil. Yani günde 3 saat yeterli olabilir. Ne de olsa LGS senesinden yeni çıktınız. O senede yapamadığınız her şeyi bu sene yapın. Gezin, tozun, eğlenin, oynayın... Ama çalışın. Hayatımızın bir parçası çalışmak olmalı. Her ne kadar bu sene tembel olsam da bildiğim en önemli şey bu olabilir.

Bu nasıl bir gençliktir böyle?
Biz 4. sınıfta dersimizi dinler, ödevimizi yapardık. Fazlasına hiç gerek kalmazdı.
Şimdi 4. sınıftaki bir çoçuğun test kitabı bitirmesi gerekiyor, ne kadar acınası ve iğrenç bir durum.

Bu nasıl bir gençliktir böyle?
Biz 4. sınıfta dersimizi dinler, ödevimizi yapardık. Fazlasına hiç gerek kalmazdı.
Şimdi 4. sınıftaki bir çoçuğun test kitabı bitirmesi gerekiyor, ne kadar acınası ve iğrenç bir durum.
Ah bide kitaplar ucuz olsa hocam calisma kitabi aldirmiyorum bilerek elimden geldiginden pdf, youtube uzerinden ilerlemeye calisiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı