Hedeflerimi sürekli erteliyorum

dDante

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ben 22 yaşında öğrenmeyi. Kendimi geliştirmeyi seven ve meraklı biriyim. Ama gel gelelim ki hiçbir zaman kendimde bunu yapacak enerjiyi, disiplini, gayreti sağlayamıyorum ve bunun yanında zaman çok hızlı geçiyor. Ben ise sürekli hedeflerimi erteliyorum. Bu beni ciddi derecede üzüyor. Beynim öğrenmeye aç fakat vücudum yerinden kalkmıyor.
Örnek verecek olursam bir dil öğrenmek, haftada bir kitap bitirmek, okuduğum yazılım alanındaki dillerde uzmanlaşmak ve bir müzik aleti öğrenmek gibi hedeflerim var. Ama elde var sıfır. Gündüzleri üzerime tembellik çöküyor elimde telefon geceye kadar kaydırıyorum. Gecede olunca bunları düşünmekten uyuyamıyorum.
Sorunlarımın en net sonuçlarını şu an yaşıyorum. İlk YKS sınavım COVID'e denk gelmişti. Çalışmak istememe rağmen sürekli ertelemekten ve başlayamamaktan başarısız oldum. İkinci senemde gaza gelip dershaneye başladım icraatlerim yine aynı. Tabii ki sonuç hüsran. Sizden gelecek tavsiyeleri bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiye vermek dünyanın en kolay işi. Tavsiye verilen kişi de zaten ne yapması gerektiğini biliyor ama uygulayamıyor. Bir insan ancak kendisi isterse harekete geçer, oradan buradan duyduğu tavsiyeler sadece birkaç saat gazlar insanı. Bu yüzden kendin halletmek zorundasın.

beslenme + sosyal hayatından olabilir. imkanın varsa salona git yoksa kendi çapında spor yap, su tüketimini arttır. Twitter instagram gibi saçma şeylerse vakit harcamayı bırak, ne seviyorsan onu yapmaya çalış, yok üşengeçtim yok vaktim yoktu falan bahaneler hep.

Sağlıklı beslenme ve spora başla zaman zamanda uzun yürüyüşlere çık en önemlisi uyku düzenini koru. Aynı durumu ben de yaşadım bu şekilde atlattım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı