Hediye çeki ile dolandırıcılık

Ben de farkındayım ama polisi bir deneyeceğim.

Deneyebilirsin günde böyle onlarca, yüzlerce şikayet aldıkları için hem bankalar hem de polis herkese kısa mesaj gönderir dolandırıcılığa karşı. Çünkü sonuçsuz kalıyor. Karşı taraf bulunsa dahil bize borcu vardı diyebilir, Instagram hesabı çalınmıştı diyebilir, paranın çekildiği hesap kendisinindi denilebilir vb.
 
Daha kötüsünü komşumuz 67 bin lira olması gerek öyle dolandırıldı. Karşı taraf hesabınızdan para çekilmiş düzeltelim bahanesi ile parayı çekiyor.
 
instagramda bu şekilde oltalamaya çalışan çok var ya instagram hesabını hackleyip arkadaşlarını oltalamaya çalışıyor. Yada bir kişinin fotolarını ismini kullanıp onun arkadaşlarını ekleyip o şekilde oltalamaya çalışıyor yok indirip kuponu var falan diye. Benide bi arkadaşımı taklit edip oltalamaya çalışan çıkmıştı.
 
Operatörü ilgilendiren bir durum yok, hata sonuçta kullanıcıda oluyor. Kodu paylaşmayın vb. uyarıcı ifadeler oluyor fakat işte çok fazla bu konulara hakim olamayan insanlar kandırılabiliyor.
Var, sizin olayınız farklı PUBG'den alım yapılmış ama bu numara operatörün haberi doğrultusunda bu parayı çekebiliyor. Ne için çektiğini bilen yok. Atıyorum EVET yazarak haftalık hava durumu, burç yorumu, spor sonuçlarını gönderen servislere katılabiliyorduk eskiden bu mantıkla çalışıyor.
 
Ruh hastası mısınız? :D İnsanlar normal bir şekilde mesaj atıp yardımcı olmaya çalışmışlar garip bir şey yazan biri yok.
 
Ruh hastası mısınız? :D İnsanlar normal bir şekilde mesaj atıp yardımcı olmaya çalışmışlar garip bir şey yazan biri yok.
Ruh hastası değilim fakat siz sanırım erişkin birey değilsiniz. Tepkim genel kitlenin yazdıgı cevaplara degil, sadece bir kişinin yazdıgı bir cümleyeydi. Bunun sebebinide ayrıca belirttim. Lütfen fikir veya bir yol yordam önermeyecekseniz mesaj atmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı