Heel and Toe sıralaması nasıldır?

Jezo

Hectopat
Daha fazla  
İnsanlar çok hızlı yaptığından tam anlamıyorum, hangi anda gaz vermem lazım?

Sürücü fren pedalını ayağıyla topuğu kullanarak sıkıca basar (heel).
Ardından ayağını hızla gaz pedalına kaydırarak gazı verir (toe).
Bu sırada sol ayağı debriyaj pedalında kalır.
Sürücü, ayağını gazdan çekerken aynı zamanda debriyaj pedalını da çekerek vites değiştirir.
Yeni vitese geçiş tamamlandığında sürücü debriyaj pedalını bırakır ve hızlanmaya devam eder.

Çok pratik ister hemen yapamazsınız, aracın pedalları da uygun olmalı. Önce Fren, sonra debriyaj ardından frendeki ayağın burnu frende iken topuk ile ayarında gaz ve ardından debriyajdan ayağı çekiyoruz. Bunlar olurken bir taraftan geçmek istediğimiz vitese düşüyoruz.

Orasını anladım. Şimdi vitesi değiştirirken boştayken mi gazı vermemiz lazım yoksa vitesi düşürdükten sonra mı vermemiz lazım orayı anlayamadım.

Topukla fren zor olur.

Orasını anladım şimdi vitesi değiştirirken boştayken mi gazı vermemiz lazım yoksa vitesi düşürdükten sonra mı vermemiz lazım orayı anlayamadım
Boşta gaz vermezsen deviri nasıl artıracaksın? Vites 4'ten 3'e geçerken aradaki merkez noktada sen gazı vermiş olacaksın, motor devri yüksek olacak, vites düşüldükten sonra artması beklenen şanzıman devri ile eşleyeceksin ve debriyajı çektikten sonra sanki otomatik vites düşürmüş gibi olacak.

Nasıl pratik yapabilirim peki?

Boş yolda yavaş yavaş yaparak başla, mantığını öğrendikten sonra gerisi pratiğe kalıyor, sen hala mantığı bilmediğinden zor gelse de ileride öğrenirsin.

Tam olarak sıralamayı söyleme şansınız var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…