Help Turkey etiketine soruşturma açıldı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili 'Help Turkey' etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili "Help Turkey" etiketiyle yapılan ve suç unsuru teşkil eden paylaşımlara ilişkin resen soruşturma başlattı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bazı illerde orman yangınlarının çıktığı 28 Temmuz'dan bu yana, bir kısım haber ve sosyal medya sitesi üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin ilgili birimlere teknik inceleme ve araştırma yaptırıldığı belirtildi.
Araştırma neticesinde, bazı kişi ve grupların gerçek veya bot hesaplar üzerinden organize bir şekilde halk arasında endişe, korku ve panik yaratmaya, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılamaya çalıştıklarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, söz konusu hesaplar üzerinden yangına ilişkin bilgi kirliliğine yol açıldığı, gerçek dışı içeriklerin dolaşıma sokulduğu ve konuya hassasiyeti olan sosyal medya kullanıcılarının ise tahrik edilerek kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığı vurgulandı.


Gerçekten bir yardımı bile aşağılama görüyorlar. Bir de soruşturma açıyorlar. Bu ülkeyi aşağılayan biz miyiz siz misiniz? Uçakları biz mi yenilemedik, ormanları biz mi denetledik, biz mi yakılmasına müsaade ettik?

THK Başkanı görevini önemsemek yerine düğünü önemsediğinde sorun yok,
Orman müdürlüğü 60 milyonluk araç alsın sorun yok,
Cumhurbaşkanı ülkesinin yarısı açlık sınırında yaşarken yazlık saray yaptırsın yok,
Uçakların eskimesine izin veren kişilere soruşturma yok ama ormanları yanıyor ve yeterli müdahale edilmiyor diye içi yanan halkın yardım istemesine soruşturma.

Korku imparatorluğu lafı artık yerine oturmaya başladı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı