wowgenerals
Megapat
2020 yılındaki yapılacak üniversite sınavına gireceğim şimdiden çalışmaya başladım fakat aklımda bir fikir var sizinle paylaşıp düşüncelerinizi almak istedim. İlk olarak tercih ettiğim bölüm işletme olduğu için Eşit Ağırlık çalışıyorum ama bildiğiniz gibi üniversite sınavında tarih 1, tarih 2, coğrafya 1, coğrafya 2 diye ayrıldılar Eşit Ağırlıkçılar ve Sözelciler için. Bu 2 testin arasında zorluk derecesi olarak hiçbir fark yok diye okudum İnternet ortamında, işletme bölümüne girebilmek için zaten tarihi baştan sona çözmeniz gerekiyor aynı şekilde coğrafyayı da. Asıl konu benim matematik zekamın kötü olması matematik yaparken çok sıkılmam ve yapamayacağıma inanmış olmam. İlk sınavdaki matematikten herkes sorumlu onun kaçarı yok fakat 2. sınavdaki matematiği yapmasam bile ortalama bir işletme bölümü tutturuyorum o cepte gözüküyor. Onun yanında da Sözel testlerini de çözüp Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesini denemek istiyorum sizce bu ne kadar mantıklı? 450 puan ile 3 bin sıralamadan alıyor gibi gözüküyor. 2. sınavda sözel yeteneklerimi kullanmak istiyorum ezber hafızamın kuvvetli olduğuna inanıyorum. Fakat Galatasaray hariç hiçbir okulu da tercih etmek istemiyorum malum sözelcilerin durumu ortada diye düşünüyorum. Ekstra olarak tek üstüme binen yük 2. sınavda felsefe ve din çalışmak zorunda kalacağım o da zor bir şey değil. Ne dersiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: