Hemen kapatılan site bilgisayara virüs bulaştırır mı?

Opera ayarlarından ''İndirmeden önce dosyaların nereye kaydedileceğini sor'' seçeneğini açın.
Screenshot_1.png
Chromium tabanlı çoğu tarayıcıda bu ayar vardır. Açık tutmanızı öneririm. Özellikle reklam amaçlı uygulama yükleyen zararlı sitelerden korunursunuz.
Ayrıca Opera reklam engelleyicisi pek yeterli değil. Reklam ve açılır pencere engelleyicisi olarak şu uzantılarını öneririm.
Önerdiğim uzantılar Opera eklenti sayfasında olmadığından Chrome web mağazasından eklemen gerekiyor.
Ayrıca HTTPS Everywhere uzantısını da öneririm.
Bu arada tarayıcı olarak Opera artık kimseye önermiyorum. Performans, güvenlik konusunda son zamanlarda büyük sıkıntılar yaşıyor. Tarayıcı olarak Chrome ve Mozilla önerebilirim. Eğer bu tarayıcıların yüksek bellek tüketimi sizi rahatsız ediyorsa Brave ya da Vivaldi tarayıcılarına da bakabilirsiniz. Brave tarayıcısı kendi içinde güvenlik için bir sürü eklenti ve ayar sunuyor.
 
Site de ki bir içeriği bilgisayarına indirmediysen veya sitede ki bağlantılara tıklayıp tarayıcıda herhangi bir şeyi onaylamadıysan bulaşmaz. 👍
 
Bu tarayıcılar sandbox özelliklerine sahipler. İnternet sayfasında karşına çıkabilen rastgele bir skript bilgisayarına öyle kolayca zarar veremez.


What is the sandbox?
The sandbox is a C++ library that allows the creation of sandboxed processes — processes that execute within a very restrictive environment. The only resources sandboxed processes can freely use are CPU cycles and memory. For example, sandboxes processes cannot write to disk or display their own windows. What exactly they can do is controlled by an explicit policy. Chromium renderers are sandboxed processes.

What does and doesn't it protect against?
The sandbox limits the severity of bugs in code running inside the sandbox. Such bugs cannot install persistent malware in the user‘s account (because writing to the filesystem is banned). Such bugs also cannot read and steal arbitrary files from the user’s machine.

(In Chromium, the renderer processes are sandboxed and have this protection. After the NPAPI removal, all remaining plugins are also sandboxed. Also note that Chromium renderer processes are isolated from the system, but not yet from the web. Therefore, domain-based data isolation is not yet provided.).

The sandbox cannot provide any protection against bugs in system components such as the kernel it is running on.

Tarayıcıda açtığın her sekme kendine özel çok kısıtlamalı bir alanda çalıştırılır. Bir sekme, ne başka bir sekmenin verisine ulaşabilir ne de senin bilgisayarında var olan dosyalara.

But can't malware just infect the process at the other end of the pipe or shared memory?
Yes, it might, if there‘s a bug there. The key point is that it’s easier to write and analyze a correct IPC mechanism than, say, a web browser engine. Strive to make the IPC code as simple as possible, and have it reviewed by others.

Tarayıcıda bulunan açıkların bir an önce kapatılması, sandbox özelliğinin aşılmaması için büyük önem arz ediyor.
 
Siteyi ve verileri görmeden bir şey diyemeyiz. Bu tür durumlarla uğraşmak istemiyorsanız anti malware yerine AV kurmanız gerekir.
Siteye girmeden de bulaşan zararlılar mevcut o yüzden kesin olarak arkada birşey söylenemez. Olabilme ihtimali var bunu bilmeniz yeterli.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı