Hemşirelik için TYT ve AYT net hedefleyen en iyi. Kaynakları hangisi?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

2026 YKS'de hemşirelik düşünüyorum daha hedefim değil ama bu konuyu çok düşündüğüm için soruyorum, şu an sınava sıfırdan hazırlanıyorum.

Gördüğüm bilgilere göre bu bölüm için:
– TYT: Türkçe 28, matematik 27, sosyal 12, fen 12 (yaklaşık 80 net)
– AYT: Matematik 19, biyoloji 9, kimya 7, fizik 8 (yaklaşık 40+ net) gerekiyor.

🔍 Sormak istediklerim:
1️⃣ Bu netlere ulaşmak için tüm konulara mı çalışmam gerekir?
2️⃣ Son aşamada çözmem gereken en iyi kaynaklar (soru bankası, deneme, video ders) hangileri?
3️⃣ Sıfırdan başlayınca bu netleri yakalayabilir miyim, nasıl bir çalışma programı yapmalıyım?

Yardımcı olabilecek herkesin görüşünü bekliyorum.
Not - Yani Bu maksimum netlere ulaşmak için en son hangi kaynak çözmem lazım? Orta düzeyde bir kaynak mı, örneğin 345 veya Bilgi Sarmal?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

2026 YKS'de hemşirelik düşünüyorum daha hedefim değil ama bu konuyu çok düşündüğüm için soruyorum, şu an sınava sıfırdan hazırlanıyorum.

🔍 Sormak istediklerim:
1️⃣ bu netlere ulaşmak için tüm konulara mı çalışmam gerekir?
2️⃣ son aşamada çözmem gereken en iyi kaynaklar (soru bankası, deneme, video ders) hangileri?
3️⃣ sıfırdan başlayınca bu netleri yakalayabilir miyim, nasıl bir çalışma programı yapmalıyım?

Not - yani bu maksimum netlere ulaşmak için en son hangi kaynak çözmem lazım? Orta düzeyde bir kaynak mı, örneğin 345 veya Bilgi Sarmal?

Aynen hocam 3-4-5 veya YouTube üzerinden bilinen hocalardan konular, ek olarak çıkmış soruları çözebilirsin. Tüm konulara çalışmak değil etkili ve düzenli çalışmak gerekli, her konu bir konunun temeli veya asıl noktasını oluşturuyor. O yüzden ağaç gibi dallandırabilirsin konuları, sıfırdan başlayınca bu netleri yakalamak zor, her sınav döneminde her insan 4/4 başlamıyor. Hatalara odaklanarak, süreyi etkili kullanmak gerekli. Beslenme de etkiliyor, ders çalışacağın zamanlarda sağlığın yerinde olsun. Sırf ders çalışacağım derken bir anda 3-4 serum yerken bulmayalım. İyi sosyaller.

Merhaba,

🔍 Sormak istediklerim:
1️⃣ Bu netlere ulaşmak için tüm konulara mı çalışmam gerekir?
2️⃣ Son aşamada çözmem gereken en iyi kaynaklar (soru bankası, deneme, video ders) hangileri?
3️⃣ Sıfırdan başlayınca bu netleri yakalayabilir miyim, nasıl bir çalışma programı yapmalıyım?

Not - Yani Bu maksimum netlere ulaşmak için en son hangi kaynak çözmem lazım? Orta düzeyde bir kaynak mı, örneğin 345 veya Bilgi Sarmal?

Kaynaktan ziyade 1. ve 3. sorularını yanıtlayacağım, AYT konusunda pek bilgim olmadığından sana kaynak öneremeyeceğim.

Bu netlere ulaşmak için özellikle TYT'de az çok tüm konulara hazırlanman lazım. Elbette din kültürü ve felsefeyi sona bırakabilirsin fakat haricinde tüm ders ve konulara çalışman gerek. 80 net pek az sayılmaz.

AYT için tüm konuları bitirsen elbette iyi olur fakat 40 net için ilk hedefin öğrendiğin konuları çok güzel tekrar etmen olacaktır. AYT zordur, bitirmekten çok bitenleri tam öğrenmek gerekli.

Sıfırdan başlasan bile düzenli ve verimli bir çalışma ile bu netlere ulaşman gayet mümkün. Yeter ki temelini sağlam at ve üzerine inşaa et.

Başlangıçta miray yayınları veya Z takımının kitapları gibi basit kaynaklar alabilirsin. Ardından 345'in hem fen hem matematik kitaplarını çözmen lazım. Bundan sonra da Bilgi Sarmal çözüp branş denemelerine geçebilirsin.

Şu an sana orta kaynak önermenin pek anlamı yok. Önce ilk adımlarını at, gerisini zaten sen öğrenmiş olacaksın.

Aynen hocam 3-4-5 veya YouTube üzerinden bilinen hocalardan konular, ek olarak çıkmış soruları çözebilirsin. Tüm konulara çalışmak değil etkili ve düzenli çalışmak gerekli, her konu bir konunun temeli veya asıl noktasını oluşturuyor. O yüzden ağaç gibi dallandırabilirsin konuları, sıfırdan başlayınca bu netleri yakalamak zor, her sınav döneminde her insan 4/4 başlamıyor. Hatalara odaklanarak, süreyi etkili kullanmak gerekli. Beslenme de etkiliyor, ders çalışacağın zamanlarda sağlığın yerinde olsun. Sırf ders çalışacağım derken bir anda 3-4 serum yerken bulmayalım. İyi Sosyaller.

Kaynaktan ziyade 1. ve 3. sorularını yanıtlayacağım, AYT konusunda pek bilgim olmadığından sana kaynak öneremeyeceğim.

Bu netlere ulaşmak için özellikle TYT'de az çok tüm konulara hazırlanman lazım. Elbette din kültürü ve felsefeyi sona bırakabilirsin fakat haricinde tüm ders ve konulara çalışman gerek. 80 net pek az sayılmaz.

AYT için tüm konuları bitirsen elbette iyi olur fakat 40 net için ilk hedefin öğrendiğin konuları çok güzel tekrar etmen olacaktır. AYT zordur, bitirmekten çok bitenleri tam öğrenmek gerekli.

Sıfırdan başlasan bile düzenli ve verimli bir çalışma ile bu netlere ulaşman gayet mümkün. Yeter ki temelini sağlam at ve üzerine inşaa et.

Başlangıçta miray yayınları veya Z takımının kitapları gibi basit kaynaklar alabilirsin. Ardından 345'in hem fen hem matematik kitaplarını çözmen lazım. Bundan sonra da Bilgi Sarmal çözüp branş denemelerine geçebilirsin.

Şu an sana orta kaynak önermenin pek anlamı yok. Önce ilk adımlarını at, gerisini zaten sen öğrenmiş olacaksın.

Yanıtınız için teşekkür ederim, maksimum nete ulaşmak için yani net örneğin matematikte 25 net için en son kaynak 345 ve Bilgi Sarmal olacak Değil mi gidip 3D veya Apotemi gibi yayınları çözmeye gerek yok değil mi hocam? Eğer maksimum 25 net yapmak için Bilgi Sarmal veya 345 çözmem lazım? Yanıtlarsanız çok sevinirim

Tüm konulara çalışmanız AYT kısmında gerekmeyebilir ancak TYT kısmında özellikle Türkçe ve matematikte konuları bitirmeniz gerek. Fen kısmında da hepsini bitirmeniz gerekmez ama dediğim gibi Türkçe-matematik-geometri gibi dersleri iyi bellemeniz gerek.

Şu an ki durumunuza göre kaynak önerebiliriz. Seviyeniz nedir? @Nisshin hocam yardımcı olabilirseniz güzel olur.

Sıfırdan değil, eksiden bile başlasan dereceye oynarsın. Bahsettiğiniz netler 3-4 ay adamakıllı çalışmayla yapılabilecek netler.

H

Tüm konulara çalışmanız AYT kısmında gerekmeyebilir ancak TYT kısmında özellikle Türkçe ve matematikte konuları bitirmeniz gerek. Fen kısmında da hepsini bitirmeniz gerekmez ama dediğim gibi Türkçe-matematik-geometri gibi dersleri iyi bellemeniz gerek.

Şu an ki durumunuza göre kaynak önerebiliriz. Seviyeniz nedir? @Nisshin hocam yardımcı olabilirseniz güzel olur.

Sıfırdan değil, eksiden bile başlasan dereceye oynarsın. Bahsettiğiniz netler 3-4 ay adamakıllı çalışmayla yapılabilecek netler.

Hocam bu netlere ulaşmak için hangi kaynak çözmem lazım en üst kaynak 345 Ve Bilgi Sarmal mı olmalı? Yani Apotemi 3D barış gibi yayınları çözmemize lazım değil öyle mi? AYT matematik 25 net yapsam çok iyidir? Bu nete ulaşmak için 345 veya Bilgi Sarmal mı olması lazım? @Nisshin

Yanıtınız için teşekkür ederim, maksimum nete ulaşmak için yani net örneğin matematikte 25 net için en son kaynak 345 ve Bilgi Sarmal olacak Değil mi gidip 3D veya Apotemi gibi yayınları çözmeye gerek yok değil mi hocam? Eğer maksimum 25 net yapmak için Bilgi Sarmal veya 345 çözmem lazım? Yanıtlarsanız çok sevinirim

345 ve Bilgi Sarmal gibi orta kaynaklar yetmeyebilir, eğer 3D veya Apotemi gibi üst kaynaklardan korkuyorsanız korkmayın. Şu an hiç temeliniz olmadığından gözünüze zor geliyor fakat zaten 345 veya Bilgi Sarmal gibi kaynakları bitirirseniz o kaynakları da çözebildiğinizi göreceksiniz.

Matematikten korkmanıza gerek yok, adım adım ilerleyin yeterli.

Ekstra olarak konudan biraz bağımsız ama şu videoyu izleyerek matematiğin aslında ne kadar kolay olduğunu anlayabilirsiniz. Alın kahvenizi, atlamadan izleyin derim. Bence herkesin izlemesi gereken bir video.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

345 ve Bilgi Sarmal gibi orta kaynaklar yetmeyebilir, eğer 3D veya Apotemi gibi üst kaynaklardan korkuyorsanız korkmayın. Şu an hiç temeliniz olmadığından gözünüze zor geliyor fakat zaten 345 veya Bilgi Sarmal gibi kaynakları bitirirseniz o kaynakları da çözebildiğinizi göreceksiniz.

Matematikten korkmanıza gerek yok, adım adım ilerleyin yeterli.

Ekstra olarak konudan biraz bağımsız ama şu videoyu izleyerek matematiğin aslında ne kadar kolay olduğunu anlayabilirsiniz. Alın kahvenizi, atlamadan izleyin derim. Bence herkesin izlemesi gereken bir video.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam, Apotemi 3D gibi yayınları çözsek Max kaç net yaparız 30+ yapabilir miyiz?

Katılıyorum, TYT'de Türkçe-matematik-geometri üçlüsünde yazdığınız netlerden daha iyi bir seviyeye gelirseniz çok daha iyi olur. Fen ve sosyalde beleş netleri toplayıp halledersiniz.

Hocam bu netlere ulaşmak için hangi kaynak çözmem lazım en üst kaynak 345 ve Bilgi Sarmal mı olmalı? Yani Apotemi 3D barış gibi yayınları çözmemize lazım değil öyle mi? AYT matematik 25 net yapsam çok iyidir? Bu nete ulaşmak için 345 veya Bilgi Sarmal mı olması lazım? @Nisshin
Türkçe: HR paragraf, 3D dil bilgisi, 345 0 risk paragraf.

Matematik: Matematiğin ilacı, 345, orijinal.

Geometri: Geometrinin ilacı, 345, orijinal.

Sosyal - Apotemi notlar, paraf denemeleri.

Biyoloji - konu anlatımlı biyotik.

Kimya - miray.

Fizik - HR/Miray (1 tanesi)

AYT için şöyle söyleyebilirim:

Her dersin beleş netlerini toplayın. Matematik hariç.

Matematik - 3D AYT vdd, 345.

Kimya - miray.

Biyoloji - dr. Biyoloji'nin kitabı.

Fizik - esş AYT.

Bu arada TYT fende beleş netleri toplarken, AYT bağlayıcı konuları da çalışın.

Son düzenleme:
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam, Apotemi 3D gibi yayınları çözsek Max kaç net yaparız 30+ yapabilir miyiz?

Apotemi gibi bir yayını çözdükten sonra 20-25 bandını aşacaksınızdır. Gerisi ise yanlış yaptığınız soruları gözden geçirmekte. Önce bir 10-15 neti geçmeye bakın, gerisi gelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı