Hepsiburada.com değişim için alt model teklif ediyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LionelMaradona

Hectopat
24 Aralıkta servispoint aracılığıyla MSI MAG241C model monitörüm için servis raporu aldım ve değişim talep ettim. Bu gün bana MSI Optix G24C6 model monitörü değişim olarak ocak sonuna doğru tarafıma göndereceklerini ilettiler.
  1. Mevzuatta garanti belgesi yönetmeliği madde 9 (4) tüketicinin, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakkını seçmesi durumunda satıcı, üretici veya ithalatçının, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi talebinin kendilerine bildirilmesinden itibaren azami otuz iş günü içerisinde, bu talebi yerine getirmesi zorunludur. Hükmü var. 30 günden fazla beni bekletmeleri gerekiyor.
  2. Bana göndermeyi planladıkları monitör eski monitörümün muadili değil. Gaming OSD yazılımını kullanamayan, MAG serisi olmayan bir monitör.
Bu durumda ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz? Az çok mevzuat bilgim ile para iadesi yapmalarını önledim fakat bu sefer bunu çıkardılar karşıma. Lütfen tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi?

Hocam sanırım monitörü piyasa fiyatından daha ucuza aldınız ve iade etmek istemiyorsunuz. Firma da elinde olmadığını söyleyip daha fazla zarara girmemeye çalışıyor. Bence olayı uzatmayıp iade alın gitsin. İnternetten alışveriş davalarında çok beklersiniz.

Malın arkasında ne kadar durduklarına bağlı. Bence geri adım atma. Gerekirse şartları sindire sindire oku, tüketici mahkemesi heyetine vereceğini söyle. Ya muadilini ya dengini ya da bir üstünü vermeleri lazım.

Uğraştırırlar baya ama en kötü para iadesi alırsın. Düşük model alacağına paranı alırsın en azından.

Hocam büyük ihtimal ayıplı olduğunu bile bile uygun fiyata sana sattılar sende üstüne durunca para iadesine çıktılar sende kabul etmeyince zarara girmemek için alt model veriyorlar.

Eğer o monitör sana gerçekten gerekmiyor ise veya uğraşmak istersen (Ki bence uğraş) mahkemeye vererek kat kat üstünü kzanabilirsin.

Ha ama ihtiyacın varsa para iadesi alın bitsin.

muadili ile değişim yada ücret iadesi alma hakkınız var. ücret iadesini kabul etmediyseniz ücret olarak muadilini veriyorlardır size. ürünü kampanyadan aldıgınız için iki seçeneginiz var
ücreti geri almak yada ödediğiniz ücretin muadilini almak mahkemeye verirseniz size ücreti iade ederler boşuna uğraşmış olursunuz

Evet 2018 yılında indirimle almıştım.

Tüketici hakem heyetine başvur kanunen en az muadili ile değişimi yapılması gerekiyor diye biliyorum. Aynı sorunu lg buzdolabında yaşadık. Ürün sorunluydu, ürünün ellerinde kalmadığını bir alt modelini vereceklerini söylediler. Kabul etmeyip tüketici hakem heyetine başvurunca daha üst modeli ile değiştirmek zorunda kaldılar.

Zaten Hepsiburada.com ile iletişime geçer geçmez hakem heyetine şikayet başvurumu yaptım. Böyle yapacaklarını önceden öngörmüştüm çünkü.

Paramı iade etmelerini istersem 1217 liraya 75 Hz monitör dahi alamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…