Hepsiburada.com değişim için alt model teklif ediyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten Hepsiburada.com ile iletişime geçer geçmez hakem heyetine şikayet başvurumu yaptım. Böyle yapacaklarını önceden öngörmüştüm çünkü.

Paramı iade etmelerini istersem 1217 liraya 75 Hz monitör dahi alamam.
Hocam bunun farkındasınız. Adamlar da aklı selim insanlar.
Evet 2018 yılında indirimle almıştım.
2018 yılında aldığınız ürün için aynı ürünü değiştirmiyorsa para iadesi almanız daha iyi olur bence. Maksimum heyet size kur farkından para ödemesini tavsiye eder. 1217 lira da 1600 lira civarı yapar. Onu da vereceklerini zannetmiyorum. 2 yıl önce aldığınız ürünün aynısının sıfırını istemeniz de değişik bir durum. Ürünün imalatı durmuş olabilir. THH büyük ihtimal para iadesi diyecek. Ama yine de başvurmak bedava.

Hocam bunun farkındasınız. Adamlar da aklı selim insanlar.

2018 yılında aldığınız ürün için aynı ürünü değiştirmiyorsa para iadesi almanız daha iyi olur bence. Maksimum heyet size kur farkından para ödemesini tavsiye eder. 1217 lira da 1600 lira civarı yapar. Onu da vereceklerini zannetmiyorum. 2 yıl önce aldığınız ürünün aynısının sıfırını istemeniz de değişik bir durum. Ürünün imalatı durmuş olabilir. THH büyük ihtimal para iadesi diyecek. Ama yine de başvurmak bedava.
Birebir değişim talep ettiğimi nereden çıkardınız? Para iadesi talebim olsaydı servise gönderdiğim ürüne kafa atıp 2. el olarak satsaydım 1217 liradan fazlasına satardım. Mevzuatta belirttiği gibi mislini talep ettim. Satıcı müşteri memnuniyeti adına ürünün bir üst modelini de verebilir fakat alt modelini vermek istiyorlar. Sorun bu.

Birebir değişim talep ettiğimi nereden çıkardınız? Para iadesi talebim olsaydı servise gönderdiğim ürüne kafa atıp 2. el olarak satsaydım 1217 liradan fazlasına satardım. Mevzuatta belirttiği gibi mislini talep ettim. Satıcı müşteri memnuniyeti adına ürünün bir üst modelini de verebilir fakat alt modelini vermek istiyorlar. Sorun bu.
Hocam üst ürünü vermezse mecbur para iadesi alacaksınız işte siz zorla iyisini alayım gibisinden konuşuyorsunuz benim söylemek istediğim o. Adamın elinde yoksa veremez mecbur para iadesi almanız gerekiyor. Hep tüketici tarafından bakıyorsunuz olaya. Tüketici memnun olsun da satıcı ölsün mü?

Hocam üst ürünü vermezse mecbur para iadesi alacaksınız işte siz zorla iyisini alayım gibisinden konuşuyorsunuz benim söylemek istediğim o. Adamın elinde yoksa veremez mecbur para iadesi almanız gerekiyor. Hep tüketici tarafından bakıyorsunuz olaya. Tüketici memnun olsun da satıcı ölsün mü?
Ürünü satın aldığım tarihte 230 dolar ödemişim. Satıcı bana 200 doların altında ürün vermek istiyor.

Ben talebimde karşı tarafı da mağdur etmeyecek şekilde ürünümün misli ile değişimini talep etmişim. Ürünümün bir alt modeli olan Msı Optix 241 modeli de stoklarında mevcut. Bana bu modeli teklif etseydiler şuan olduğu gibi şikayet etmeyecek aradaki farkı umursamayacaktım ki o model ile bile arasında çok fark var. Fakat 2-3 model altı ürünü kim kabul eder? Siz eder misiniz?

Para iadesine gelince; ben talep etmeden para iadesi yapamaz. 30 iş günü içinde değişim talebime çözüm bulmaları kanunen hükmedilmiş. Direkt para iadesi yapabilmeleri için herhangi bir MSI monitör tedarik edemiyor olmaları gerekir.

Ayrıca cani gönülden savunduğunuz bahsi geçen satıcı da indirim adı altında kullanılmış ürünü satıyorlar. Niyetim kazanç elde etmek olsaydı bu konu hakkında ticaret bakanlığına dilekçe yazar, satıcıyı da dava ederdim. Gereken kazancı da tazminat adı altında tarafıma çoktan ödemiş olurlardı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı