Hepsiburada Havale/EFT Sorunu

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar cuma günü Hepsiburada.com dan 1800 TL'lik bir laptop sipariş ettim. Ödemeyi Havale/EFT olarak seçtim. Bir sonraki gün yani Cumartesi günü öğlen parayı Havale/EFT olarak İş Bankası bankamatiğinden hesaplarına yolladım. Dekontun açıklama kısmına da sipariş numarasını yazdım. Cumartesi günü içerisinde onaylanır diye bekledim onaylanmadı, pazar günü de aynı şekilde geçti. Pazar günü akşamı kendilerinin müşteri hizmetlerini aradım bana pazartesi gününü beklemem gerektiğini söylediler. Bugün de bekledim ama maalesef bugün de onaylanmadı. Biliyorsunuz ki ödeme şekli Havale/EFT olarak seçilen siparişlerde ödemeyi bekleme süreci 3 gün. Sipariş bugün tam 3. Gününü doldurdu, sipariş büyük ihtimal yarın iptal olacak. Ve ayriyeten bir sorunum daha var bankamatikten makbuz çıkmadı. Bu konu hakkında ne yapmam gerekiyor arkadaşlar ? Sipariş yarın iptal olacak ve param yanacak, ne yapmamı önerirsiniz ?

ATM'lerden hesap dökümü gibi bir liste alınabiliyor. Mesela Ziraat'ten alınabiliyor son 10 işleme ait döküm. Olmadı kart sahibi kim ise bankayla görüşüp ödemenin yapıldığına dair imzalı kaşeli dekont/makbuz talep edebilirsiniz. Zaten sipariş numarası ve ödenen tutar ile kanıtlarsınız ama resmi bir evrak gerekiyor tabii.

Hepsiburada.com iade yapar diye umuyorum karta ya da hesaba. Site ve banka ile iletişime geçmeniz daha sağlıklı olur.

Arkadaşlar parayı bankamatikten kartsız işlem olarak yollamıştım. Kendilerinin müşteri hizmetleri ile tekrardan görüştüm. Parayı gönderdiğiniz bankaya gidin, ancak oradan bir sonuç alabilirsiniz dediler. Bankaya annem gitti, konu hakkında görüştü. Banka da bizde gözükmez parayı yolladığınız hesapta gözükür demiş. Tekrardan müşteri hizmetlerini aradım sizde gözüküyormuş tekrardan kontrol eder misiniz diye. Onlar da tekrar dediler ilgili bankaya gidin bizde gözükmez diye.
Parayı yollarken ATM bizden TC nosu ve telefon numarası istiyor, onlardan çıkmaz mı bir şey arkadaşlar ? Benim dekont çıkartmam lazım yoksa bu iş başka türlü olmayacak. Şimdi ne yapmamı önerirsiniz ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı