Hepsiburada, iade için yetkili servisten iade raporu almamı istedi

Sedatif

Hectopat
Katılım
2 Temmuz 2019
Mesajlar
300
Makaleler
1
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar 2 gün önce yaklaşık 200 TL civarı bir kulaklık aldım. Kulaklığın bazı özellikleri sıkıntılıydı (ses olarak) ben Hepsiburada satıcısından aldım ürünü dediğim gibi 2 gün sonra iade işlemi oluşturup, kargoladım ürün 2 gün sonra ulaştı Hepsiburada'ya. Müşteri temsilcisi aradı dedi iade işlemi yapabilmemiz için servisten iade raporu almanız gerekiyor. 21 gün sürer en fazla ondan sonra tamam dedim gönderin. Şimdi bundan sonra ne olacak? Şimdi bana sıkıntılı olarak gelen mesela, uygulamasından 7.1 aktif et falan seçeneğini açınca ses soldan daha fazla ve basslar berbat oluyor vb. sorunlar. Acaba servis bunlara normal sorun yok deyip geri mi yollayacak? Ya da iade rapor mu verilecek? Verseler de ben ne yapacağım onu? Paramı nasıl geri alacağım? Süreci anlatırsanız sevinirim. ( Bu arada kulaklık Game Power 7.1 medusa)
 
Ürün sorunlu diye bildirerek iade etmek isterseniz sizden servis raporu istemeleri çok doğal. Onun haricinde ürünü beğenmedim beklentimi karşılamadı diyerek gönderdiğinizde sizden hiçbir şekilde rapor veya başka bişe isteme hakları bulunmuyor. Sizden illede servis raporu istiyorlarsa 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu gereğince böyle bir haklarının olmadığını koşulsuz şartsız iade almaları gerektiğini beyan edin.
bana iyade olabilmesi için servis raporu lazım dediler ben zaten dedim servis bunu ayıp olarak görmeyebilir ben beyenmedim beklentimi tam karşılamadı dediki tamam ama kulaklık v.b ürünlerde servis raporu olmadan iyade yapamıyoruz hijyen açısından dedi göndermek ten başka yapabilecegin şey yok dedim peki gönderin tek şey buysa dedi ve iyade raporu için gönderildi şimdi yapabileceğim birşey varmı ?
Arkadaşım sana başımdan geçen bir olayı anlatayım. Senin sorununun çözümü olacaktır umarım. Bir ürün aldım. Bilgisayarı açıp Windows kurulumunu yaptığımda bilgisayarın sorunlu olduğunu gördüm. 1-2 gün sonra iade ettim ve sorunumu belirttim. Bana ürün kullanıldığı için geriye alamayacaklarını servis raporu olması gerektiğini söylediler. Fakat ürünü açmadan bozulup bozulmadığını bilemem. Tekrar servise gönder v. S sürecin çok uzayacağını söylediler. Fakat durum asla böyle değil. Söyledikleri tamamen yanlış.
Şöyle anlatayım durumu.

6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu madde 48 4.bendi

"Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir. "

Buradan şu hak doğuyor sana. Yani tüketici ilk 14 gün içerisinde gönderdiyse ve cayma hakkını kullanırsa hiçbir sebep göstermeksizin malı geri almak zorundalar. Hepsiburada maalesef bu kanunu saymayıp işi yokuşa sürüyor. Özellikle müşteri temsilcileri bir şey bildiklerini zannediyorlar. Sürekli ara sürekli şikayet bildirimi bırak. Ne adar üstüne düşersen o kadar ilgileniyorlar sana ne derlerse desinler devletimizin kanunundan üstün değil hiçbir söyledikleri. Fakat 20 günlük servis sürecini bekleyip beklememek tamamen onların tercihine kalmış. Bekleme hakları var fakat sonunda red cevabı gelmesi gibi bir durum yok. Fakat burada dikkat etmen gereken konu "mutat kullanımı"
kısmı.

Geleyim benim başımdan geçene. Yoğun bir uğraştan sonra sonunda kanuna uyup her ne kadar fazla zorluk çıkarsalar da benim aldığım ürünü geri iade ettiler. Almak zorundalar. Maalesef ülkemizde bunu kullandın geri alamayız diye bir kavram var fakat hakkını ara. Yasalarda bu gayet açık.

Umarım yardımcı olmuşumdur.
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim ama servis raporu olmadan iyade yapamadıklarını söylediler başka çözüm olmayacağı için peki iyade raporu gelir belki diye gönderdim yani şuan servise yönlendirdiler benim için sorun olan şeyler ses kalitesi vs onlara zaten bunun sesi böyle diyip raporu vermezler diye korkuyorum kısacası ürünü servise yölendirdiler sizce şu satten sonra ne yapabilirim ? birde şu kısmı tam anlamadım red cevabı gelmesi gibi bi durum yok demişsiniz yani kesin iyade raporu verilecekmi? demek oluyor (fakat sonunda red cevabı gelmesi gibi bir durum yok.)dediğiniz sözde siz olsaydınız yerimde ne yapardınız?
 
Son düzenleme:
Merhaba, biraz hortlatmış gibi olacağım ama bu sürecin sonunda ne oldu. Aynı sorunu ben de yaşıyorum da şu an.

Ne oldu adamlara gönderdim iyade reddettiler o zaman şu şu sıkıntısı var dedim ona da sıkıntı denmez aslında fiyatına göre hepsinde vardı ürünü incelediler bir sıkıntı bulamadılar doğal olarak geri gönderdiler ama aynı satıcıdan SSD almıştım sıkıntılı idi geçekten direk 0'ı ile değişi.
Mini yaptılar.
 

Geri
Yukarı