Hepsiburada iade sürecinde yaşadığım sorun

Hocam 2 günde bozulan kulaklığı kutusunu mahvederek geri yollamışlardı, Hepsiburada'ya bildirerek iade ettim. Sıkıntı yaşamazsınız.

Hocam 2 günde bozulan kulaklığı kutusunu mahvederek geri yollamışlardı, Hepsiburada'ya bildirerek iade ettim. Sıkıntı yaşamazsınız.
Bende hepsiburadaya bildiriyorum ama satışa uygun olmadığı için iade edilmiştir diyip duruyorlar.
Hocam şimdi geldi ürün,direk geri yollayın dedim. Hepsiburada sisteminde gözükür mü şuan iade,süreci nasıl takip edeceğim?

Son düzenleme:
Hocam şimdi geldi ürün, direk geri yollayın dedim. Hepsiburada sisteminde gözükür mü şuan iade, süreci nasıl takip edeceğim?
Etmenize gerek yok. Sizin sorumluluğunuzda değil artık. THH'ye online başvurun dediğim gibi, başvurduğunuzu da satıcıya ve Hepsiburada'ya söyleyin, cayma hakkınız olduğunu izah etmeye çalışın. İade alırlarsa alırlar, yoksa THH kararı beklenir.

Aslında bunların sebebi THH'den kararların çok geç çıkması ve caydırıcı nitelikte bir ceza kesilememesi. Satıcı, zaten alıcı THH'de uğraşmak istemeyecektir, diyor. Gitse de 6 ay parasını sermaye yaparım sonra veririm, gözüyle bakıyor. Durum böyle olunca sallamıyorlar işte. Ürünün 1.5 katı kadar geri ödeme artı 1 katı kadarda ceza olsa bak böyle davranabiliyorlar mı? Şu malın tekrar satılabilirlik konusuna bir açıklık getirmeleri lazım. Kutu açıldı diye mal ikinci el olmaz, uzun süre kullanırsan olur. Bu nedir arkadaş, ırzına geçmiyoruzya ürünlerin. ) Sektöründe kutuları çeyizlik sandık gibi süsleyip jelatinleme olayından vazgeçmeleri gerekiyor.

Öyle yapanlar var zaten. O tarz satıcıların hakkından tüketici hakem heyeti geliyor. Hepsiburada, N11, Trendyol ve gittigidiyor gibi pazaryerleri de her zaman satıcıdan yana taraf oluyorlar maalesef.
Gittigidiyor öyle değil. Saçma bir sistemi var ama iade konusunda çoğunlukla alıcıyı koruyor. Amazon gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…