HepsiBurada Monitör İade Süreci

Seasonic

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Developer
Merhabalar dostlar, 28.06.2018 tarihinde HepsiBurada'dan 4.047 TL değerinde şu monitörü aldım: Samsung LC32HG70 31.5" 1ms (Display+2xHDMI) FreeSync QHD Fiyatı (Monitörün şu anki değeri 4.153 TL)

Ürün elime 03.07.2018 tarihinde ulaştı. Ürünün kutusunu açıp kurulumunu gerçekleştirdim. Akşam olduğunda testlere başladım. Sol alt ve sağ altta ışık sızmaları vardı. Dert etmedim, benim gözümde ışık sızması olmayan (OLED) paneller haricinde panel yoktur. Yani benim gözlemlediğim bu, neredeyse 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum fakat aha işte şu ürünü aldım ve sorunsuz dediğim ürün olmadı. Ondan ışık sızmasını pek takmıyordum. Fakat daha sonra fark ettim ki ekran sadece komple siyahken ya da gri tonlarındayken ekranın en yukarısından aşağısına kadar yeşil bir dikdörtgen vardı.
Resim:

Gitgide bu beni rahatsız etmeye başladı, en sonunda çok geç olmadan cayma hakkımı kullanarak HB'den para iadesi için başvuru yaptım. Telefonla görüşmelerim sonucunda bana ürünü kesinlikle iade edemeyeceğimi, çünkü ürünün kutusunu açtığımı ve kurulumunu gerçekleştirdiğimi, ürünü servise göndermem gerektiğini ve servisten gelen rapor doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler. Ben de yasaya göre bu ürünü almak zorunda olduklarını, yapmaya çalıştıkları şeyin benim için zaman kaybı anlamına geldiğini, yasala uymaları gerektiğini söyleyen bir konuşma gerçekleştirdim. Nuh dediler peygamber demediler. Ya ben köpek miyim ürünün çalışıp çalışmadığını koklayarak anlayacağım? Sırf ürünü gidip vatandan almadım ki bu gibi sorunlarda sıkıntısız 14 gün içerisinde iade edeyim.
Her neyse, daha sonra 3 gün uğraştım, bu sürede ürünü bilerek kargolamadım çünkü biliyorum ki geri kargolayacaklar. 3 gün sonunda Samsung ile görüşme kararı aldım. İlk olarak bu cumartesi saat 09:00 tam mesaileri başladığında aradım, bana bir mail verdiler ve problemi bu maile bildirmem gerektiğini söylediler. Ben de durumu uzun uzun anlattım, bana gelen cevapta şu yazıyordu:

Yukarıda anlayacağınız üzere Samsung topu HepsiBurada'ya attı. Daha sonra hepsiburada'ya bu iletiyi mesaj olarak attım. Onlar gene ürünü servise vermem gerektiğini, başka türlü iade alamayacaklarını, servisten çıkacak iade raporuyla ancak monitörün iadesinin gerçekleşebileceğini söylediler.
Ben de patlayıp, "Madem ürün kutu açıldığında cayma hakkını kaybediyor, madem kurulumun servis tarafından yapılması gerekiyor o zaman gerekli bilgilendirmeyi ürünü satarken yapacaksınız, hepsiburada iade şartları kategorisi altında paylaştığınız iadesi olmayan ürünlere monitörü ekleyeceksiniz." dedim. Tamamen saygı, sevgi çerçevesinde sertçe sıkıntılarımı belirttim fakat cevap değişmedi.

Daha sonra bugün gene Samsung'u sabah aradım, dedim böyle böyle cevap verdiler maile, ne yapabiliriz dedim. Onlar da beni elektronik departmanına bağladılar, durumu güzelce anlattım.
Bana hanımefendinin dediklerini size aktarıyorum:

Bu konuşmadan sonra HB'yi yeniden arayıp hanımefendinin dediklerini onlara aktardım, bu sefer de beyefendi haklısınız ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Şimdi ürün onarım ile ilgili talebinizi oluşturuyorum, size bizim birimlerimiz ulaşıp ürünü nereye kargolayacağınızı söylerler. Oradan çıkan sonuca göre hareket edeceğiz dedi. Ben de peki oradan çıkacak olan sonucun iade olmama şansı var mı diye sordum, onlar da evet dedi. Yani kısacası biz sizin ürününüzü servise göndereceğiz, oradan iade raporu çıkmayacak, ürünü size geri yollayacağız demek istediler.

Ben de tamam oluşturun dedim, ve Samsung'u son kez yeniden aradım. Bu defa hepsiburada'nın tutumunu onlara yeniden söyledim ve böyle böyle şeyler söylüyorlar, servise gönderilmeden iade alamayacaklarını söylüyorlar dedim. Bana Samsung müşteri temsilcisinin cevabı:

Bunun üzerine şikayetvar sitesinde konuyu açtım, akşamına aradılar. Kargo numarası verdiler, birkaç gün içinde ürünü eksiksiz kargolarsam sıkıntı çıkmadan iade alacaklarını söylediler. Bugün 10.07.2018 11.07.2018 tarihinde ürünü kargoya verip yaşanacak her şeyi anlatmaya devam edeceğim. Konuyu buraya kadar okuduysanız, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada son zamanlarda müşterilerine bu sıkıntıyı çokça yaşatmaya başladı. Kendileri kaybeder, 14 gün içerisinde teslim almak zorundalar hala bikbik yapıyorlar.

Hepsiburada'dan böyle bir şey beklemezdim. Aslına bakarsan Samsung yetkili servisinin ürünün kusurlu olduğunu tespit etmesi kazım. Bu işin Hepsiburada'ya kalmaması lazım. Problem tamamen ürünün servis tarafından açılmamasından kaynaklı ve bende ilk defa monitörü servisin açması gerektiğini duydum. İnşallah probleminiz hallolur. Pahalı bir ürün.

Aslında biraz şans işi mi desem bilemedim. Mayıs ayında ben de HB üzerinden AGON AG241QG Modelini satın almıştım ve birkaç gün sonra 2K monitörde oyun oynayamadığım için direkt olarakt iade talebi oluşturdum. Talep açıldıktan sonra gelen bilgileri ertesi gün ürünü eksiksiz bir şekilde kutusuna yerleştirip kargoladım ve 2-3 iş günü içerisinde ürünün iadesi onaylanıp parasını da sorunsuz teslim edilmişti. Ben kimseye telefon açmadan yapmıştım bu işi. Daha önceden de N11 gibi siteden de birçok iade yaptığım için oradaki mantık ile hareket etmiştim.
Umarım sorunsuz bir şekilde iadeniz onaylanır ve paranızı geri alırsınız.

HB ile asla sorun yaşamadım. 2 veya 3 adet pahalı ürün sınıfında monitör de almışlığım var. Şans işi.

Valla bende hb de bu zamana kadar sıkıntı yaşamamıştım. Ama ne olduysa bu monitör mevzusundan oldu. Allah kimsenin başına vermesin. Sonunda alsın monitörü, geç olsun güç olmasın
14.07.2018 bugün ürünü kargoya verdim. Yüksek ihtimal çarşambaya doğru iadeyi kabul edecekler. Şuan Samsungun 76 HZ o.c lediğim curved 24'' monitörüyle idare ediyorum. 144hz den sonra sanki kasıyormuş gibi leş bir görüntü oldu ama biraz idare edeceğiz. Dolar kuru yüzünden 4040 tl ye aldığım monitör şuan 4.300 TL , kur bizi gene vurdu

Son düzenleme:

Merhaba, yaşadığınız aksaklık için üzgünüz. Size yardımcı olabilmemiz için sistemde kayıtlı e-posta adresinizi, cep telefonu numaranızı ya da sipariş numaranızı iletmenizi rica ederiz. Teşekkürler.

Ürün kargolandıktan 4 gün sonra iade alındı ve para transferim bugün itibari ile gerçekleşti. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…