Bu aralar e-ticarete epey merak saldım. Hepsiburada gibi oluşumların nasıl çalıştığıyla ilgili bilgilenmek istiyorum. Şimdiden cevaplayabilen herkese teşekkürler.
1- Sipariş verdiğimiz ürünler, satıcısı Hepsiburada olmasa bile Hepsiburada'nın deposundan mı kargolanıyor? Yani satıcılar ürünlerini önce Hepsiburada depolarına mı yolluyor?
2- Eğer ürünler Hepsiburada'nın depolarında toplanmıyorsa, daha önce farklı satıcılardan verdiğim siparişlerin tek kutuda geldiğini hatırlıyorum (belki de yanlış hatırlıyorumdur). Nasıl oluyor?
3- Mesela sepetime satıcısı Hepsiburada olan bir ürün ekledim, Hepsiburada'da ücretsiz kargo uygulaması yapıyor. Sepete, satıcısı X olan ve ücretsiz kargo uygulanmayan bir ürün daha ekledim diyelim. Bu sepet için kargo ücreti öder miyim, ödemezsem X satıcısının kargo masrafını Hepsiburada mı karşılar?
4- Yine örnek bir senaryo kurayım: Ben Hepsiburada'da X satıcısından bir ürün satın aldım. Ürünün parasını ödedikten sonra paranın tamamı önce Hepsiburada bünyesindeki hesaplara gidip komisyonu düşüldükten sonra mı Hepsiburada satıcıya parasını yollar? Kısacası para mekanizması nasıl işler?