HepsiBurada Ölü piksel garantisi

Kutu açılıp monitör çalıştırılmış olsa dahi geri almak zorunda mılar? Beğenmedim demem yeterli oluyor mu ki?

Paket açılınca almazlar geri, gönderip de aldirabilen var mı o şekilde?
Deneyen oldu mu, ben de merak ediyorum
Ben 2-3 defa Hepsiburada'dan alıp iade ettim. Size geldiği gibi kutulayıp gönderirseniz alıyorlar gayet normal bir şekilde.

Ölü piksel falan var diye iade etmeye çalışırsanız zora sokmuş olursunuz. Direkt 14 günlük iade hakkınızı kullanarak iade etmek istediğinizi söyleyin.
Kutu açılıp, ürünün kullanıldığını bilseler dahi alıyorlar yani öyle mi?

Deneyen oldu mu? Ben de merak ediyorum.
Ben yaptım. Daha önce de dediğim gibi pakete ve içeriğine zarar gelmemesi yeterli. Bazı ürünlerde istisna olduğu yazıyor bazı sitelerde. Telefon gibi, SIM kart takılırsa bu durum geçersiz olur diyorlar. Onlar hakkında bir bilgim yok.

Kutu açılıp monitör çalıştırılmış olsa dahi geri almak zorunda mılar? Beğenmedim demem yeterli oluyor mu ki?

Deneyen oldu mu, ben de merak ediyorum

Kutu açılıp, ürünün kullanıldığını bilseler dahi alıyorlar yani öyle mi?
Evet, yukarıda da yazdığım gibi 2-3 defa iade ettim ve çalıştırıp denedim. İade ederken özel bir şey belirtmeden sadece cayma hakkınızı kullanarak iade etmek istediğinizi söyleyin.

Paket açılınca almazlar geri, gönderip de aldirabilen var mı o şekilde?
Yukarıdaki cevaba yanlış bilgi diyen moderatör, elimde yakın zamanda Hepsiburada üzerinden aldığım iki tane monitor var. İkisini de açtım, birini kullandım bir hafta birini sadece bir kez çalıştırdım. İkisinin de kesinlikle iade alınacağını düşünüyorsan iddiaya girelim göndereyim ikisini de geri.

Burayı okuyan diğer kullanıcılara ithafen, yukarıdaki arkadaşların iadesi kabul olmuş olabilir. Ama bu demek değil ki her zaman kabul edilecektir. Sanırım bu moderatör arkadaş başka bir yerde kendisinin herhangi bir kaynak desteği veya mantıklı açıklaması olmadan yaptığı yoruma karşı çıktığım için böyle bir şey yaptı.

Cevap vermeden önce şunları okuyun;

Çoğu hiç bir şekilde monitorde arıza vs. var bile demeden direkt kolay iade seçmiş.
Şu an bulamadım, lakin sadece kutuyu açıp, bir kez kurulum yapanın monitornu bile iade almadıkları şikayet vardı, cevap olarak kutu açılımı yaptığınız için geri gönderdik demişler.

Ayrıca oyuncu monitorleri genelde koli bandı ile değil firma özel bandı ile yapıştırılıyor, yani açıldığı belli oluyor. Size bu bantı açılmış bir paket gelse alır mısınız? kesinlikle almazsınız. Bu şekilde kesin iade alınan ülkelerde refurbished denilen sistem var. Bu tür açılıp iade edilen ürünler genelde yüzde 10-20 civarında ucuza veriliyor. Bunun istismarının önüne geçmek için de firmalar ürün satıldıktan sonra satışı kesinleştirmek için belli oranda ücret iadesi yapıyorlar. Mesela 450 dolara ekran kartı alıyorsunuz, paketi açtınız, beğenmediniz geri yolladınız, ücretinizi alıyorsunuz. Kartı beğendiniz, etiketleri vs. bir form ile yollayıp 50 dolar iade alıyorsunuz mesela, sonra keyfi iade olmuyor tabi. Türkiye'de kutusu açılmış elektronik ürünü geri alacak max 1-2 şirket çıkar, onların da almama ihtimali olan durumlar mevcut.

Ayrıca

Bazen uyduruk ürünlere bile paketi açıldığı için iade almıyor şirketler (bütün kurallara uyduğu halde). Aşağıda örnek ekledim. Halbuki basit bir naylon vardı üzerinde, bilseydim üzerini ambalajcıda kaplar yollardım.

Cevabım yorum yapan arkadaşlara değildir kesinlikle, üzerinize alınmayın. En ufak bir araştırma zahmetine girmeden ceza veren, aslında kendi bildiği de %100 doğru olmayan, herşeyi bildiğini sanan bir cahiledir.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-01-27 at 23.38.48 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-27 at 23.38.48 (1).jpeg
    134,9 KB · Görüntüleme: 104
  • WhatsApp Image 2020-01-27 at 23.38.48.jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-27 at 23.38.48.jpeg
    81,6 KB · Görüntüleme: 107
  • iade.JPG
    iade.JPG
    49,7 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
Yukarıdaki cevaba yanlış bilgi diyen moderatör, elimde yakın zamanda Hepsiburada üzerinden aldığım iki tane monitor var. İkisini de açtım, birini kullandım bir hafta birini sadece bir kez çalıştırdım. İkisinin de kesinlikle iade alınacağını düşünüyorsan iddiaya girelim göndereyim ikisini de geri.

Burayı okuyan diğer kullanıcılara ithafen, yukarıdaki arkadaşların iadesi kabul olmuş olabilir. Ama bu demek değil ki her zaman kabul edilecektir. Sanırım bu moderatör arkadaş başka bir yerde kendisinin herhangi bir kaynak desteği veya mantıklı açıklaması olmadan yaptığı yoruma karşı çıktığım için böyle bir şey yaptı.

Cevap vermeden önce şunları okuyun;

Çoğu hiç bir şekilde monitorde arıza vs. var bile demeden direkt kolay iade seçmiş.
Şu an bulamadım, lakin sadece kutuyu açıp, bir kez kurulum yapanın monitornu bile iade almadıkları şikayet vardı, cevap olarak kutu açılımı yaptığınız için geri gönderdik demişler.

Ayrıca oyuncu monitorleri genelde koli bandı ile değil firma özel bandı ile yapıştırılıyor, yani açıldığı belli oluyor. Size bu bantı açılmış bir paket gelse alır mısınız? kesinlikle almazsınız. Bu şekilde kesin iade alınan ülkelerde refurbished denilen sistem var. Bu tür açılıp iade edilen ürünler genelde yüzde 10-20 civarında ucuza veriliyor. Bunun istismarının önüne geçmek için de firmalar ürün satıldıktan sonra satışı kesinleştirmek için belli oranda ücret iadesi yapıyorlar. Mesela 450 dolara ekran kartı alıyorsunuz, paketi açtınız, beğenmediniz geri yolladınız, ücretinizi alıyorsunuz. Kartı beğendiniz, etiketleri vs. bir form ile yollayıp 50 dolar iade alıyorsunuz mesela, sonra keyfi iade olmuyor tabi. Türkiye'de kutusu açılmış elektronik ürünü geri alacak max 1-2 şirket çıkar, onların da almama ihtimali olan durumlar mevcut.

Ayrıca

Bazen uyduruk ürünlere bile paketi açıldığı için iade almıyor şirketler (bütün kurallara uyduğu halde). Aşağıda örnek ekledim. Halbuki basit bir naylon vardı üzerinde, bilseydim üzerini ambalajcıda kaplar yollardım.

Cevabım yorum yapan arkadaşlara değildir kesinlikle, üzerinize alınmayın. En ufak bir araştırma zahmetine girmeden ceza veren, aslında kendi bildiği de %100 doğru olmayan, herşeyi bildiğini sanan bir cahiledir.
Ben geçen sene monitör almıştım 4. ayda ölü pikselden değişim istedim.
Gelen monitör de sağa eğildi tekrar değişim aldım. Sonra o monitörde 5 ölü piksel çıktı iade ettim.
Yani 3 farklı monitör kullandım.

İlk 15 gün içinde şartsız iade hakkın var ayrıca ilk 6 ayda da DOA formu ile iade hakkınız var.

Ben geçen sene monitör almıştım 4. ayda ölü pikselden değişim istedim.
Gelen monitör de sağa eğildi tekrar değişim aldım. Sonra o monitörde 5 ölü piksel çıktı iade ettim.
Yani 3 farklı monitör kullandım.

İlk 15 gün içinde şartsız iade hakkın var ayrıca ilk 6 ayda da DOA formu ile iade hakkınız var.
Sizde iade almışlar, zaten benim mesajda teşekkür ettiğim bilgi de buydu. Ama herkeste iade alacaklarının garantisi yok, 15 günlük ifadede iade alinmayanlarin şikayetlerini ekledim yukarıya, kendi başıma gelen durumu da ekledim. 70₺ lik ürünü bile iade almadıkları oluyor kaldı ki çoğu kişiye hiç servise göndermeye bile tenezzül etmeden iade etmişler. Dün forumda da gördüm, AOC mi MSI mı hangisi bilmiyorum, bir tane ölü piksel normaldir deyip geri yollamışlar ürünü. Yani bir garantisi yok DOA ile servis raporunu bile yollasaniz bir kaç ölü pikselden bir şey olmaz deyip gönderme ihtimalleri bile var artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı