Hepsiburada Opticity 2. el ürün göndermiş

FaKeReaL

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2018
Mesajlar
248
Çözümler
2
3 Mart tarihinde Hepsiburada üzerinden Opticity adlı mağazadan işlemci almıştım. Bilgisayar parçalarım yeni geldiği için de işlemci kutusunu yeni açtım açtığımda şok oldum. Kutuda olan güvenlik bandı yoktu. İşlemcinin her yerinde parmak izi ve termal macun kalıntıları vardı. İşlemci üzerinde çizikler vardı. Fanda bulunan termal macun silinmiş ve bakır bölümde yine çizikler vardı. Kitapçıkta olan Intel stickeri da sökülmüş o da yoktu. Hepsiburada ile görüştüm 14 gün geçtiği için ilgilenemeyeceklerini söylediler. Mağazaya zaten ulaşılmıyor. Bu durumu yaşayan kişilerde varmış aynı şekilde kullanılmış ürün göndermişler. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?
 
Yasal iade sürecini tamamlamışın bundan sonrası uğraşmak istersen ve kanıtlayabilirsen tüketici hakem heyeti olur uğraşmaya vaktin varsa tabii ki.
 
Hocam yapacak pek bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Ürünün iadeden geldiğinin belki mağaza tarafında kaydı vardır, THH'ye başvurursan onu tespit ederler muhtemelen. Ancak ürünün sana ne durumda geldiğini kanıtlayabileceğini de sanmıyorum.
 
Hepsiburada'dan kombi aldım kombi yüksek ihtimalle teşhir üründü. Servis kurulum için geldiğinde ben işteydim fanı arızalıymış değişim yapmışlar. Tabii eve geldiğimde ben kombiyi görünce sinirlerim bozuldu. Gösterge paneli ambalaj kaplıydı ama servis söktüğünde gördük ki her yeri çizik çıktı. Çelik kasada darbeden dolayı yamukluk vardı. Zaten elime ulaşma süreci tam bir fiyasko. Kargoda teslim edildi görünüyor bana gelen bir şey yoktu kargo firmasına ulaşmam 5 günümü aldı 3 sefer şikayet ilettim sonunda yaklaşık 20 gün kadar sonra elime ulaştı. Bu sorunları Hepsiburada ile görüştüğümde iade sürem dolmuştu satıcıyla irtibat kurun denildi. Onlarda ürünün kurulumu yapıldığı için iade kabul etmeyiz dedi. Bildiğiniz tartışma yaşadım adam ürünü geri almadı. Hakem heyetine gittim süreç 2-3 ay sürdü tabii sonunda haksız olan ben çıktım kullanıyorum hala kombiyi ama bunlar hep kul hakkı bizim insanımızda dürüstlük ahlak namına hiçbir şey kalmamış maalesef.
 
Ürünün garantisi 6 Mart 2025’e kadar gözüküyor. Uzun süreli kullanılmamıştır değil mi? İade ürün gönderdilerse uğraşmayacağım.
 
Senin yerinde olsam hakem heyetiyle şansımı denerdim. Bu düşüncemde tamamen satıcının sahtekarlığıyla alakalı. Sonuçta sen sıfır diye alıyorsun kullanılmış ürün çıkıyor. Daha önce de Sony Xperia Z3 almıştım sıfır kasada ışık sızması vardı. Z serisi su geçirmez sertifikalı olduğu için ışık sızdığına göre su geçirir niyetiyle servise verdim değişim için. Olduğu gibi bana geri göndermişler telefonu. Tekrar gönderecektim ki o esnada telefonu yere düşürdüm arka camı kırıldı. Yine servise gönderdim 800 TL gibi onarım ücreti çıktı. O Zaman'da hakem heyetine gittim olayı anlattım sonuç lehime çıktı. Ücretsiz tamir oldu telefonu ve hiç kullanmadan satmıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı