Hepsiburada resmi satıcı açılmış kutu satıp iade yapmadı

Yer
Adana
Şaka gibi bir olay yaşandı. Logitech G Driving Force h vites almak için MediaMarkt'a gittim ve MediaMarkt mağzasında ürün 2.799TL olduğunu görünce bir Hepsiburada'ya bakayım dedim ve 3. parti satıcıların 2.169TL'ye sattığını gördüm. Her zaman sıkıntı yaşamamak adına 3 fazla vereyim de güvenilir yerden alayım mantalitesiyle direkt resmi Hepsiburada satış fiyatına baktım ve 2.399TL olduğunu gördüm. Resmi satıcı ve premium üyeyim ne olabilirdi ki? Sipariş verdim.

3 gün kargo bekledikten sonra kargo ben işteyken geldi. Kutuyu babama açtırdım ve içerisindeki Logitech G Driving Force Vites'in kutusu açılmamış, bantlarında gram leke olmadığını ve deformesinin de olmadığını doğrulayınca teslim almasını rica ettim. O da almış. İlgili kutu açılmamış gibi gözükmekteydi. Açtığımda kutu içeriği ürünün kendisi ile alakasız bir şekilde, ortadan 2'ye kırılmış 1 adet uçak sürmek için olan joysticklerden kol fakat ortadan 2'ye kırılmış, 2 adet kullanılmış adaptör ve 1 adet telefon oyun kolu ve üzerine kağıt sıkıştırılmış şekilde çıktı karşıma. Şoka girdim. Ürünün iade ürünü olması muhtemel.

İade işlemleri başlatıldı ve yarın iade alacaklar. Süreci buraya yazacağım. Fakat düşünün. Biz iade ettiğimizde kutu açılmamış gibi duruyorsa adamlar bize direkt geri satıyorlarmış ürünü. Buradan bu anlaşılıyor. Benden önceki alan kişi kutuyu tertemiz iz bırakmadan açıp ürünü alıp iade etmiş ve ben alana kadar Hepsiburada bunu fark etmemiş bile. Daha komiği bunu sıfır ürün diye başkasına satıyorlar. Rezillik. Bu ürün 25bin de olabilirdi 250bin de. İadeden gelen ürünler demek ki satılıyor resmi satıcı tarafından. Çok yazık. Tamamen güvenim dibi gördü ki bu kadar nıs ve sürekli piyasada olmayan bir üründe bu yaşanabiliyorsa telefon, tablet, bilgisayar için düşünemiyorum.

Toplamda 7-8 kez telefon telefon görüşmesi yaptım.

İlk gönderimim hafta sonu olduğu için 16.09.23 tarihinde ellerine ulaştı. İadem reddedildi. Arayıp sorduğumda "ürün satıldığı gibi iade edilmemiş, aksesuar eksikliği" sebebiyle reddedildi.
Arayıp zaten kutudan ürün çıksa iade etmezdim bu nasıl saçmalık dediğimde ise benimle görüşen sevde hanım:

"Siz iade ettiğinizde iade sebebiniz depo tarafından görüntülenemiyor bu sebeple içinde ürün olmadığı için reddedilmiştir. Seri numarası ile kontrolü sağlıyoruz, ürünü tarafınıza göndermeyeceğiz. Tekrar kontrol edilecek" dedi.
Bu görüşme sabah 8 sularında gerçekleşirken 16.00 sularında Aras Kargo ile ürünü babam teslim aldı. Kendilerini 17.00 sularında arayıp:

"Ürünü biraz önce Aras Kargo bana teslim etti siz sizde olmayan ürünü nasıl kontrol edebiliyorsunuz?" dediğimde, sevden hanım:

"Biz iptal ettik fakat ürün depo tarafından çoktan kargoya verilmiş ise göremeyiz. Bundan dolayı özür dileriz." dedi.

Ben ise "ilgili ürünün seri numarası takibi yapılmak zorunda. Bu ürün daha önce satılmış, satın alan kişi içini açıp ürünü alıp 0 gibi paketlemiş, size de bunu bu şekilde yollamış. Muhtemelen deponuz ambalajı sağlam ve sıfır gibi diye kontrol etmemiş. Bana satmış ve yaşadığım durum bu. Sizden madem bu kadar eminsiniz, yazılı belge ile imza, kaşe, kontrol eden birim, eden kişinin adı vb. gibi resmi imzalı kaşeli evrak istiyorum. Bu seri numaralı ürün ilk defa size satılmıştır ibaresi ile." dedim. Tamam dedi. Ürünü tarafımıza yeniden kargolayın deyip kargo numarası verdi. Ben ise tekrar kargoyla Hepsiburada depoya yolladım.

Tabii bu süreçte kendilerine ulaşması yine hafta sonuna geldiği için 1 hafta sürdü. Ve en son 6.10.23 tarihi ile aynı gerekçe ile dandik bir şekilde hazırlanmış, hiçbir geçerliliği olmayan bir PDF ile reddedildiğini bildirdiler. Ardından arayıp sözlü olarak ürünün kutu içeriği tam olmadığı için reddedildiği, yanlış kargo yollamış olabileceğimi belirttiler. Ürün kutusu aynı ama içeriği mi yanlış diye onayladıktan sonra evet cevabını alınca gördüğünüz şekilde tarafıma satışını gerçekleştirdiniz bir yanlışlık yok dedim.

Kendilerinden 3 kez talep ettiğim resmi evrak ile seri numarası ile ilk defa satıldığına istinaden istediğim belgenin verilmediği, hiçbir belge no bile bulunmayan red maillerini ve bir yetkili tarafından aranmak istediğimi çünkü ne sorsam departmanımız göremiyor vs vs. denilip oyalandığımı, resmi evrak ve yetkili aramasını talep ettiğimi söyledim. Kendisi de gerilerek tamam dedi ve kapattı.

Bitirişi şu açıklama ile yapmak istiyorum. Arkadaşlar ürün şu an Hepsiburada'da ve o zaman da durum böyleydi, 2079 TL. Ben resmi satıcından olsun sıkıntı olmasın diye 2399 TL'ye aldım. Vatan, mediamarket'te ise 2799TL.
Ben dolandırıcı olsam satması bu kadar zor olan 2012'de üretilmiş vites mi alırdım? Resmi satıcıdan mı alırdım? Daha fazla para mı verirdim? Bunları göz önünde bulundurarak sen çalmışsın deyin. Zira sonuca kavuşmadan önce açtığım konuda böyle yorumlar aldığım için belirtmek istedim. Ben yaşadım. Param gitti. Malım gitti. Zamanım gitti.

Tüketici hakem heyetine şikayette bulundum bile. Dava da açacağım. Kutuyu açarken vs video da aldım. Fakat geçerliliği yokmuş. Tazminat davası açacağım zira bana o seri numarası ispatını yapamamaları lazım, kendi sitelerinde iade ve teşir ürün asla satılmadığını yazmışlar kalın punto ile. Bu yüzden iade satmayıp ne olacak da demeyin. O zaman yazmasınlar bunu. Durum bu. Görseller ektedir.

Ürün satıldığı gibi taraflarına kargolandı hep. Kutuyu dahi açmadım hatta. Durum bu.

Dosya Ekleri

• 4B6F6883-735C-4D25-9D37-DF1DBB16EE01.jpg
    117,8 KB · Görüntüleme: 283
  • 58d69d3c-c560-42d8-8c0d-2a94192ad2e2.png
    17,2 KB · Görüntüleme: 265
  • 96396a8c-6989-44be-92bb-6a051e0db06f.png
    96,8 KB · Görüntüleme: 235
  • Adsız.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 241
  • b7c85e2e-ce13-4b6d-b449-35b0cfba279f.png
    29,6 KB · Görüntüleme: 234
  • IMG_2704.jpg
    93,4 KB · Görüntüleme: 232
  • IMG_2705.jpg
    84,4 KB · Görüntüleme: 221
  • IMG_2706.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 280

Konuyu okurken sinir krizi geçirdim sizi düşünemiyorum.

Geçmiş olsun. Kesinlikle ne olur ne olmaz diye belgelerinize kutuyu açarken ki videoyu ekleyin. Zaten THH sizi haklı bulur.

Geçmiş olsun hocam ben laptop aldım problem yaşamadım bu tamamen önceden iade etmiş arkadaşın ve depo göverlilerinin suçu, ayrıca müşteri hizmetleri bir kaç haftadır benide sinir etmekte bu aralar bozdular önceden kaliteli ve yardım sever oluyorlardı suan için tam tersi olduğunu düşünüyorum.

Benim yazı uzun olduğu için kafam karıştı. Konunun özeti şu mu: sizin internetten aldığınız sıfır bir ürünün paketinin içine paket açılmadı ve sıfır sürü verilerek dümenden uyduruk bir ürün mü yerleştirilmiş ve tüm bu süreçte bu dümeni hiçbir yetkili farketmeden ürün size mi kitlenmeye çalışılmış?

Adama sıfır diye kullanılmış deforme iade edilmiş bir ürün satıp ürünü kabul etmemişler olay bu.

Keşke video kaydı eşliğinde açsaydınız kutuyu. Takipteyim, umarım çözersiniz.

Adama sıfır diye kullanılmış deforme iade edilmiş bir ürün satıp ürünü kabul etmemişler olay bu.
Deforme olan ürün sipariş ettiği ürünün deforme olmuş hali mi yoksa dümenden başka bir ürün mü? Şu anlamda sordum hani adam internetten iphone söylüyor adam kutuyu açıyor içinden hıyar çıkıyor ya o manada kafam karıştı ürün aynı ürünün kırık hali mi diye?

Geçmiş olsun, ve kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…