Hepsiburada Teknoraks güvenilir mi?

O yorumlara sikayetvar'dan mı baktın
Sitenin altında o ürünle alakalı yorumlar olur. Biraz aşağıya inersen görebilirsin.
Screenshot_3.png
 
Ben teknoraks firmasından bir notebook satın aldım. Zaten bütün büyük e-ticaret platformlarında ürün satıyor.

Üründe problem çıktı firma yerine direkt garantiye gönderdim ve değişim onayı geldi. Değişim ile gelen yeni ürünün özellikleri benim satın aldığımdan daha düşüktü ve ürün kodu da uyuşmuyordu. Değişim ile gelen orijinal ürünün kodu "Dell G3 15 3500 4b750d2f161c" olmasına rağmen benim ürünümdeki kod 4b750d2f161c07 şeklindeydi. Yani orijinal kodun sonuna 07 şeklinde 2 rakam eklemişler ve kendilerine özgün bir kod türetmişler.

Benim fabrikasyon özellikler diye düşünüp satın aldığım ürünün aslında firma kendisi kutusunu açıp upgrade yapmış..
Yaptıkları ise orijinal 256 GB NVMe SSD yerine markası belirsiz 512 GB SSD ve 2x8GB 3200mhz ram yerine 2x16GB 2666mhz ram takmışlar.

Taktığı yeni parçalar üzerinden söktüğü orijinal parçalara göre kalitesiz markası belli olmayan ve fiyat olarak söktüklerine eşdeğer veya daha düşük diyebileceğimiz ürünler. Yani sadece görüntüde özellikleri yükselmiş. Ama ürünü satarken orijinal fiyatından 2-3k fazlaya satıyorlar. Bu resmen dolandırıcılıktır. Ben 1 haftalık ısrarlı aramalarım ve kendilerini şikayet edeceğim şeklinde belirtmem neticesinde daha bilindik marka ve özelliklerde ürünlerin değişimini yaptırdım. Bu yüzden bu firmadan ürün alırken 2 kere değil 22 kere düşünün veya kendilerini böyle bir durum olmaması konusunda uyarın derim.

Ayrıca araştırmalarım sonucunda aynı işlemi yapan birkaç firmaya daha şikayetvar'da denk geldim.

Yani kısaca bana da ürün kapalı kutuda geldi ancak kutunun üst tarafı orijinal bantlı olmasına rağmen alt tarafında herhangi bir güvenlik bandı yok yani kutunun geçmeli bir yapısı var olduğundan oradan cihazı çıkarıp işlem yapıyorlar. Bende de ufak bir yırtık vardı geldiğinde tabi kargoda falan olmuştur diye düşündüğümden üstünde durmamıştım. Sonra cihaz garantiye gidince yaptıkları üçkağıt ortaya çıktı. O yüzden dikkat edin kapalı kutu gelse bile ürünü üreticinin web sitesinden özelliklerini birebir kontrol edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı