Selam.
Hepsiburada.com'dan Hepsiburada satıcısından almış olduğum Kingston KC2500 1TB NVMe SSD arıza yaptı ve onarım/değişim için kendilerine gönderdim ve teknik servis raporuna göre ürün iadesine karar verildi. Yani kullanıcı hatasından dolayı olmadığı kabullenildi.
Bu Kingston markasının ithalatçı firmasıda koyuncu elektronik a. Ş.
Hepsiburada ve ithalatçı firmada ellerinde stok kalmadığı için ürünün değişim olarak iade yapılamayacağı söylendi. Yalnızca ücret iadesi olarak yapabilirlermiş.
Ben ürünü satın aldığımda 1500 TL idi şu an 2500 TL civarında.
Bu arada ki mağduriyeti ben yaşıyorum.
Ayrıca koyuncu elektronik distribütörlüğünde alınan bu ürünün değişimi stok yetersizliğinden değil de fiyat artışı nedeni ile değişim yapılmadığı söz konusu ise süreç nasıl olabilir ki?
Diğer bir sorum ise bu distribütörler iade edecekleri ürünü ana firmadan temin etmiyorlar mı?
Not: Ürünün muadili ile değişim teklifi ettim bunun için ürünün marka ve modelini belirleyip teklif için arayacaklarını söylediler.
2500 tl olduğunu nerden çıkartabilirim?Eğer detaylı olarak en ucuz fiyatı bulmaya çalışmadıysam yani.Sen 1500 tl ye kc2500 den daha iyi ssd alabildiğimi nerden çıkardın?onu benimle paylaş hangi model?
Banada benzer bir durumu MSI monitör için yaptılar. Haklarınızı bildiğinizi muadili veya misli ile değişim olmak zorunda olduğunu belirtin. Yoksa üst modelini vermek zorundalar. Biraz baskı sonrası ben monitörün aynısı yok diye üst modelini almayı başardım Hepsiburada'dan.
Banada benzer bir durumu MSI monitör için yaptılar. Haklarınızı bildiğinizi muadili veya misli ile değişim olmak zorunda olduğunu belirtin. Yoksa üst modelini vermek zorundalar. Biraz baskı sonrası ben monitörün aynısı yok diye üst modelini almayı başardım Hepsiburada'dan.
Hayır ilk önce para iadesi teklif ettiler ama sendeki gibi yapacakları iade o an aynı ürünü aldırmıyordu. Ben 1200e almıştım o an aynı ürün 2500₺ idi, yok diye 1200₺ iade yapmaya çalıştılar. Haklarımı bildiğimi yoksa muadili veya misli ile değişim yapmak zorunda oldukları konusunda direttim ve 4000₺ civarında olan misli bir şekilde bir üst modelini gönderdiler.
Edit: Konudaki arkadaşlar biraz saçma konuşuyor. Aynısı yoksa muadilini yollamak zorundalar. Başka bir marka aynı okuma yazma değerlerine uygun ürün yollayacaklaro zaman. Siz haklarınızı bilmiyorsunuz diye gelip birine bu şekilde yok firmayı koparmaya çalışıyorsunuz tarzında şeyler yazamazsınız. Ayıp.