Hepsiburada üzerinden aldığım klavye siparişi sebepsiz iptal edildi

rw3tgi

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Satış Danışmanı
Herkese iyi sosyaller. Hepsiburada'da satış yapan bir mağaza üzerinden ASUS ROG Claymore II model bir klavye satın aldım. Fiyatı piyasaya göre uygundu. Sipariş vermeden önce satıcıya soru sor kısmından ürünün kapalı kutu ve teşhir olmadığına, ellerinde stok olduğuna dair teyit aldım. Bunların ekran görseli mevcut. Cuma günü kargoya verilmesi gerekirken gecikti. Mağazaya tekrar soru sorduğumda sırasıyla gönderileceğini ve sorun olmadığını iletti. Ardından ürün pazartesi günü hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde stok sorunundan kaynaklandığını beni bekletmemek için iptal ettiklerini ilettiler. Şu an klavyenin fiyatı 4900 civarında bana dalga geçer gibi 250 TL'lik çek yönlendirdiler. Bu konuda yapılacak herhangi bir şey var mıdır? Sonuçta ben ürünün stok ve kapalı kutu durumunu sorgulayarak satın almışım. Bu arada ürünü aldığım fiyat 3000 TL idi. Daha önce başına buna benzer bir şey gelen ya da hb üzerinden satış yapıp bilgisi olan birisi dönebilirse çok sevinirim.

Yanlış hatırlamıyorsam biri dava açmıştı böyle bir olay üzerine ve tazminat almıştı.

Fiyatı yanlış girmişler Birkaç güne stoğa girer ve 4500den yüksek görürsün. Koşulsuz 250TL çek vermişlerse tadını çıkar ve birşeyler al. Bana amazon 2 kere yaptı bunu ve sadece 20TL çek verdi. Bende iki sefer kargo bedava 20TLye çöp poşeti aldım sırf kargodan zarar etsinler diye.

Benim bildiğim kadarıyla siparişi verdiğim ve satış sözleşmesi onaylandığında fiyatı görüyorlar. O kadar soruya cevap veriyorlar vs anında fark etmeleri gerekirdi.

Kanıtları silinmeden kaydetmeniz iyi olur.

Tüm SS'ler var zaten ama nasıl yol izleyeceğim konusunda bir fikrim yok açıkçası.

Öncelikle Şikayetvar sitesinde şikayet oluşturun ve dava açıcağınızı belirtin resimlerle birlikte. Oradan bir cacık çıkmazsa tüketici haklarına başvurun.

Öncelikle Şikayetvar sitesinde şikayet oluşturun ve dava açıcağınızı belirtin resimlerle birlikte. Oradan bir cacık çıkmazsa tüketici haklarına başvurun.

Şikayetvar'dan çözemezsem o yolu deneyeceğim bakalım. Teşekkürler hocam.

Durum güncellemesi Şikayetvar üzerinden kaydı çözüldü olarak kapatsalar da söz konusu mağaza ile artık çalışmıyoruz destek olamıyoruz tarzında bir cevap aldım yaklaşık 400TL civarında bir çek tanımladılar. Tüketici hakem heyetine e-Devlet üzerinden başvurup ekran görüntülerini paylaştım. Bakalım duruma göre tekrar bir güncelleme paylaşırım.

Son düzenleme:
aynısı başıma geldi 5000TL'lik kulaklığı 2000TL'ye satın aldım satıcı ürünü göndereceğini mağaza reklamı olsun diye ucuzdan stoklu şekilde koyduğunu söyledi bende tamam dedim kargomu beklemeye başladım 5 gün bekledim 5.günün sonunda iptal etti satıcı gittim soru sor kısmından adama sordum neden iptal oldu falan
adam dalga geçer gibi ürünü alan kişilere sırayla veriyorduk size gelene kadar stok bitti üzgünüz bir daha ki sefere dedi gittim THH yazdım adama dilekçe gitmiş bana dönüş yaptı şikayetimi geri çekmedim sonra hepsiburada'ya bildirdim adamın mağazasını kapattılar
bu kanunen suç stoğu olmayan ürünü satmak yasaktır
bir ürün koyuyorsan ve alıcı o ürünü aldıysa göndermek zorundasındır altta kalma şikayet et bana da hepsiburada 200TL kupon verdi o adamdan kulaklığı alamadım ama olsun en azından artık insanları dolandıramayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…