Hepsiburada'dan Alınan Laptop Garantisi Erken Başlamış

Fanlarıda hiç susmuyor garip bir sesi var.Fan1 sürekli 2400RPM de dönüyor ve üfleme sesinden ziyade hırıltı gibi.Garantisi de önce başlamıştı zaten ürünü iade almazlarsa THH başvuracağım.

Servis raporu ile falan uğraşma sakın, 2 günlük ürünün neyine servis raporu istiyorlar 14 gün cayma hakkın var iade kodu alıp direk kargola ürünü.

Dostum sen THH başvurunu yap şimdiden, olası bir olumsuz geri dönüşte daha az beklemiş olursun. Benim bahsettiğim öneriler; satıcının ağzına malzeme vermemek için yapmanız gereken şeyler. Yoksa onu bahane eder bunu bahane eder, THH yoluna gitmek zorunda kalırsınız. Halbuki aldığın gibi geri yollasan satıcının eline malzeme vermemiş olursun, Steam oyunları yüklü halde de geri verilmez leptop o konuda kusura bakma :)

İşin kurnazlık tarafını anlatıyorum kısacası. İşlemci ısınıyor, iade etmek istiyorum diye yollarsan haliyle servise göndermek isteyeceklerdir. Ancak aldığın gibi geri yollayıp "Cayma hakkımı kullanıyorum" desen, kimse bir şey diyemeyecek.

Senden önce de birine kakalamaya çalışmışlar belli ki leptobu. Sen hiç bekleme, THH başvurunu yap hemen. İç kutunun daha önceden açıldığı ve işlemcinin çok ısındığını belirt. Cayma hakkımdan faydalanmamı engelliyorlar şeklinde şikayet et, iadesini talep et.
O zaman ben cihaza format atayım başlangıç kısmındaydı geldiğinde geldiği duruma getirip göndereyim.
Servis raporu ile falan uğraşma sakın, 2 günlük ürünün neyine servis raporu istiyorlar 14 gün cayma hakkın var iade kodu alıp direk kargola ürünü.
Yarın kargoluyorum hocam ancak ürüne format atmalıyım değil mi startup modundaydı geldiğinde.

Dostum öncelikle şunu bir anlayalım net şekilde; sen bu cihazı daha önceden, satıcının adresine kargoladın mı? Yoksa yalnızca iade etmek istediğini belirtmek için iletişim mi kurdun? Ona göre en doğru yönlendirmeyi yapalım.

Hepsiburada sitesine gir "hesabım - siparişlerim" bölümü aç ve "sipariş tamamlandı" yazısına tıkla ve iade talebi oluştur de ve adımları takip et.
Cihazı sıfırlıyorum şuan geldiği gibi paketleyip gönderiyorum hemen şimdi de THH başvuru yapacağım cayma hakkımı kullandırmıyor diye.Teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Benim Lenovo garantisi de erken ya da geç başlamış gözükebiliyor bunuda değiştire biliyorsunuz. Sizde MSI faturayı gönderip o tarihi değiştiriyorlar eğer garanti sorgulama da tarih yanlış gözüküyorsa.

Garantim yanlış tarih ve süre gösteriyor. Bu neden olabilir?

Eğer cihazınızı bir mağazadan aldıysanız, Lenovo garanti süresi mağazanın cihazı satın aldığı tarihten itibaren başlar. Buna Temel Garanti denir, Cihazın depoda ya da rafta geçirdiği süreyi telafi etmek için Lenovo, garanti süresine genellikle fazladan ay ekler ve satın alma tarihi değiştirilebildiği için bu bir sorun değildir.

Temel Garanti nedir?

Temel Garanti, cihazı fabrikadan çıktıktan sonra korumak için yapılan bir üretim garantisidir.
Cihazı satın alıp kaydettikten sonra, Lenovo Temel Garantiyi durdurup tüketici garantisini başlatır.

Göndermedim iade istiyorum dedim servis raporu almalısınız dedi.
Tamam bu saatten sonra kimseyle muhatap olmadan; iade kodunuzu alıp, cihazı sıfırlayıp anlaşmalı kargo ile ücret ödemeden geri gönderiyorsunuz. İadeye mani olmaları durumunda THH başvurunuzu yaparsınız.

Ben de şuan Hepsiburada rezaleti ile uğraşıyorum bana da kullanılmış ekran kartı yollladılar, hemen ertesi gün iade kodu aldım onlara gönderdim ve iadeyi kabul etmediler nedeni onların bana gönderdiği kart değilmiş, ben onlara başka kart yollamışım. THH'ye başvurdum sonuç bekliyorum 6 ay oldu daha tık yok bir 6 ay daha bişey olcağı yok. Kart evde kutu da duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı