Her bölümden Yandal/Çift anadal yapılabilir mi?

Okulun ve YÖK'ün yönetmeliği var. Ona göre durum değişebilir. Bir de senin dediğin şey tam kesin değil. Şimdi sen tıp ile bilgisayar mühendisliği çift ana dal yapılır mı diye mi soruyorsun? Yoksa herhangi bir bölüme girersem onunla ilgili en az 1 adet çift ana dal var mıdır diye mi soruyorsun?

Okulun ve yök'ün yönetmeliği var. Ona göre durum değişebilir. Bir de senin dediğin şey tam kesin değil. Şimdi sen tıp ile bilgisayar mühendisliği çift ana dal yapılır mı diye mi soruyorsun? Yoksa herhangi bir bölüme girersem onunla ilgili en az 1 adet çift ana dal var mıdır diye mi soruyorsun?

Her ikisinde, dediğiniz gibi tıp öğrencisi mühendislikten yapabilir mi mesela ya da hukuk okuyan biri edebiyattan yapabiliyor mu? Yandal veya çift anadal olarak.

Yandal için yakın bölümler olması lazım. Çift ana dal için sanırım öyle bir şart yok ama ortak dersler olması çok daha işe geliyor. Dediğim gibi yönetmeliğe bakın. En doğru bilgiyi orada bulursunuz. Yönetmeliği bulması zor değil.

Yandal için yakın bölümler olması lazım. Çift ana dal için sanırım öyle bir şart yok ama ortak dersler olması çok daha işe geliyor. Dediğim gibi yönetmeliğe bakın. En doğru bilgiyi orada bulursunuz. Yönetmeliği bulması zor değil.

Teşekkür ederim cevapladığınız için.

Ben bilgisayar mühendisliği istiyorum, şuan 7k yaparım gibime geliyor. Bilgisayar mühendisliği sıralamaları artıyor, seneye belki de 7k ile YTÜ'ye bile giremeyebilirim. İTÜ'nün türkçe elektronik mühendisliği 6 küsür binle alıyormuş, benim de aklıma bu bölüme girip bilgisayar mühendisliğinde yandal ya da çift anadal yapmak geldi. Türkçe bir bölüme girip de ingilizce bir bölümde yandal ya da çift anadal yapabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı