Rehber Her bütçede sistem toplama önerisi

Herkese selamlar. Uzun süredir aynı bütçede açılan birçok konu görüyoruz. Bu sebeple herkesin aklında bir fikir oluşturabilecek her bütçede oyun için sistem önerisi rehberi yapmak istedik. Rehberi 4 saat emeğin ardından @Xitana kardeşim ile oluşturduk. Umarım herkesin işine yarar. Bütçeler az miktarda arttığı için parçalar benzerlik gösterecektir. Az miktarda arttırarak hangi parçanın upgrade edilmesi gerektiğini göstermek istedik. 30K'den başlama sebebimiz sıfır parçalardan oluşan sistemler toplamak istememizden kaynaklı. Bu rehberde herkese hitap etmek istediğimizden dolayı ikinci el parçalar tercih etmedik. Bunun nedeni ikinci el piyasasında fiyatlar çok değişken oluyor ve ürün detaylıca incelenmeli test edilip o şekilde alınmalı. 30k bütçenin altında ki hazır sistemleri koymayışımızın sebebi de benzer şekilde değişken fiyatlar ve stok kıtlığı. O yüzden bu rehberde sıfır parçalardan oluşan toplama sistemler koyduk. Bütçesi 30k altında olan arkadaşlarımız yorumlarda öneri isteyebilir.

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-delta-650w-80-bronze-guc-kaynagi-fiyati,194169130.html

Umarım yardımcı olabilmişizdir. Her bütçe artışında upgrade edilmesi gereken parçaları koyduk. 30K'den 35K'ya çıkarken CPU yükseltmesi gibi. Tekrardan emekleri için @Xitana kardeşime teşekkür ediyorum. Sistemlerin hepsi siyah ve oyun için dizildi. Beyaz veya edit-render işleri için sistem toplamak isteyen arkadaşlar yorumlarda öneri isteyebilirler. İleride edit-render için bir rehber daha yapabiliriz takip etmeyi unutmayın :). Herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam rehberdeki 45 binlik tavsiyenize baktım 47 falan ediyor ve siz yaptıysanız olmuştur demektir oradaki 16GB Patriot Viper Venom'u 2 tane alıp 2x16 yapmak nasıl olur sizce yoksa 1x kalsa da olur mu? Bir de ekran kartları markaları hakkında önyargılarım var cahilliğime verin MSI ya da ASUS yazmasını tercih ederdim fakat siz önerdiğinize göre PNY de kötü marka değildir sanırım. Teşekkürler.
Maalesef biz rehberi yaptığımızdan sonra parçaların fiyatı artmış. Patriot'u 2x16 yaparsanız çok çok daha iyi olur bütçe el verirse. Estağfurullah ne cahilliği olur mu hiç, PNY çok iyi bir markadır. Benim 4080Super'im de PNY marka. Ayrıca PNY Nvidia'nın Quadro kartlarını bile üretir. İyi bir markadır güvenilirsiniz.

25000-28000 arasındada önerini yapabilir misiniz 4060 veya 5060 bulunursa ve 28'i geçmessek iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

@UtkuG

Bunlara bak:

Kasa:

PSU:

hocam 70k lık sistem önerisinde kasa üst radyatör desteği 240mm fakat , önerdiğiniz soğutucu ise 360mm? Desteklemiyor sanırım. Ayrıca bi arkadaş psu soketleri ile ekran kartının uymadığını söylemiş, ne kadar doğru
@MelihÖzer

Bugün 70k sistem için siparişi verdim hocam teşekkür ederim. Sadece RAM'ları 75k sistemdekiler ile değiştirdim, umarıım diğer arkadaşın dediği gibi PSU ekran kartı sıkıntısı olmaz.

Sanırsam dönüştürücü lazım, konuda pek yeni sayılmaz konu açıp etiketleseydiniz keşke, iade edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı