Her bütçeye alınabilecek gamepad modelleri

Mirza Kaplan

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Amerika / Las Vegas / Bellagio
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: i5 12400F
Motherboard: Asus prime H610-D
GPU: XFX SWFT RX6600
Meslek
ATARİYST
Bütçe sıralaması en düşükten en yükseğe doğru gidiyor.

Rehber sıfır modeller içindir, 2. el için ayrı konu açabilirim.
Replika X360 gamepad

Kendisi maalesef uzun ömürlük olarak gördüğüm ürünlerden değil ama ucuz yoldan idarelik bir gamepad arıyorsanız tam sizlik bir model.

GXT 590

Kendisi fiyatına göre efsane bulduğum modellerden biri. F710 modelinden daha üstün bir model. Bütçeniz yetiyorsa şiddetle tavsiye ederim.

8BitDo SN30 Pro USB

Kendisi snes kontrolcüsünü baz alarak yapılan ve oldukça retro futuristik bir tasarıma sahip olan bir model. Malzeme kalitesi ve iç yapısı oldukça başarılı. Tasarımı sizi yanıltmasın, ergonomisi fena değil. Tarzı hoşunuzua gittiyse şiddetle tavsiye ederim.

MSI GC20 v2

Siyah:

Beyaz.

Kendisi ülkemizde en çok tercih edilen modellerden biri. X360 kontrolcüsünü referans alarak tasarlanan bu model bütçe üzerindeki en iyi alternatiflerden.

8BitDo Ultimate C wired.

Zamanında en çok severek kullandığım gamepad modellerindendir. Malzeme kalitesi açısından fiyatına göre rakipsiz bir model. Tek eksiğinin işler acısı duran tuhaf rengi diyebilirim. 8BitDo firmasını anlamak zor. Kendisi şu an için 950 küsur liraya geliyor, GC20 V2 modelinden bile daha iyi tarafları olmasına rağmen daha ucuz bir model. İmkanınız varsa GC20 V2 yerine bu modeli öneririm.

artık devler ligindeyiz...
Xbox 9. nesil gamepad.

Her yönü ile efsane bir kontrolcü, D-pad şekli özellikle platform oyuncuları için akıllıca seçilmiş. Oldukça üst seviye bir modeldir.

En üst sırada ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz...

DualSense

Kendisi fiyatına göre rakipsiz değil ama içerisinde muazzam özellikler bulunduran bir kontrolcü, eksisi yok artısı var demeyi çok isterdim ama meşhur bir drift sorununa sahip, alırken 2 kere düşünmenize sebep oluyor. Bahsettiğim drift sorunu standart bir kontrolcüye göre olma ihtimali çok daha yüksek "Nintendo Switch joy-con modelleri gibi" alırken garantisine dikkat etmelisiniz.

Ülkemizdeki teknik sorunlardan dolayı liste hayli kısa, bahsetmek istediğim en az 10 model daha mevcut ama ülkemize kolay kolay getirilmeyen modeller olduğu için eklemedim. İyi sosyaller dilerim.

@Famronty @Astiva

Son düzenleyen: Moderatör:
Amcamın Playstation kafesini işletmekteyim, bir oyun koluna 2500 vermek çok üzücü. Bir de insanlar kendi malı olmadığı için özenli kullanmıyorlar. Dükkan bir gün 1 oyun koluna çalışıyor. Yazık...

Şahsen Dualsense'in tasarımını sevmiyorum. Tutuş biçimi garip ve standart gamepadlere göre bariz büyük. Xbox gamepadlerini ele uygunluk açısından daha çok seviyorum. Bu yüzden istediği kadar daha iyi olsun Xbox gamepadini tercih ederim Dualsense'e.

Bu arada replika ürün alınmasına ve önerilmesine karşıyım. Gerisi güzel. Eline sağlık.

Bundan 1-2 ay önce 8BitDo Ultimate C wired controller 600 lira idi. Hâla fiyatına göre aşırı iyi bir gamepad.

Bu arada replika ürün alınmasına ve önerilmesine karşıyım. Gerisi güzel. Eline sağlık.

Bende karşıyım merak etme. Lakin maalesef rehbere 1.000 liralık bir model ile başlasam çok komik durur.

Kesinlikle katıldığım bir yorum, DualSense Xbox gamepad modellerine göre ergonomik değil, Xbox gamepadları gerçekten elinize aldığınız zaman direkt ele oturan cinsten tasarıma sahip.

Rehberimi beğenmen sevindirici, rica ederim.

Bundan 1-2 ay önce 8BitDo Ultimate C wired Controller 600 lira idi. Hâla fiyatına göre aşırı iyi bir gamepad.

Kesinlikle, insanların satın almasını şiddetle önerdiğim bir model.

Kablosuz 300-400 lira bütçeye ne önerirsin hocam?

Bende yıllarca çalıştım. En son çakma gamepad almak zorunda kalmıştık zarardan dolayı.

Ben de karşıyım merak etme. Lakin maalesef rehbere 1.000 liralık bir model ile başlasam çok komik durur.
2. el piyasası aşağı yukarı belli olan ürünler eklenebilir. Örneğin Pusat Pro Wireless'in 2. el piyasası sabit 400-500 TL arası. O fiyata alınabilir bir gamepad. Veya 750-800 TL civarlarına yine GC30 V2 bulunabiliyor 2. el olarak.

Bazı insanlar 2. el tercih etmediği için listeye o tarz bir ekleme yapmak istemedim. 2. el için çok daha detaylı bir konu fikrim var.

Ben sana bunlardan çok daha iyi bir alternatif söyleyeyim, değişimden gelen Xbox kolları.

Xbox garanti açısından oldukça cömert bir şirket, kontrolcü bozulunca sana direkt sıfırını bile yolluyorlar. Bu sayede insanlar garantiden değişim olarak sıfır gelen gamepad modellerini uygun fiyattan sıfır- 2. el satıp garantiden tamir edilmiş olarak gelen kollarını kullanıyorlar.

Kablosuz 300-400 lira bütçeye ne önerirsin hocam?

Yeni konu açıp etiketler misin sana zahmet.

Son düzenleme:
Güzel bir yazı olmuş hocam elinize sağlık. 1 ay önce 2. el olarak 8.nesil Xbox Game pad aldım 850 TL civarına ve inanılmaz hoşuma gitti. Bu güne kadar doğru düzgün gamepad kullanmamışım hiç. Sıfırdan ziyada 2. el kovalamak bence diğer kişileri de mutlu edecektir. Sıradaki 2. el listenizi beklemelerini öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…