Rehber Her bütçeye sistem toplama önerisi

31-35k kategorisinde hazir sistem linkine tikladigim zaman goturmuyor sisteme sorun mu var yoksa ben mi yapamadim acaba?

7800XT Intel işlemcili bir sistem vardı stoğu tükenmiş olabilir. Bulabilirsem düzelteceğim.
Bir de iki sorum olacakti. 1) 32 gb ram gerekli mi sorun cikartir mi ilerde. 2) tek tek almamiz halinde bir bilgisayarci ortalama ne kadar ucrete takar parcalari.

Bir de iki sorum olacakti. 1) 32 GB RAM gerekli mi sorun cikartir mi ileride. 2) tek tek almamiz halinde bir bilgisayarci ortalama ne kadar ucrete takar parcalari.

Öncelikle linki düzelttim hocam bakabilirsin. 32 GB RAM şart değil 1x16 şeklinde kullanabilirsin bütçen olduğu zaman 2x16 yaparsın. Bilgisayarcı ne kadar ister bilemem yaşadığın yere göre değişebiliyor ve bilgisayarcı da toplatmayı düşünüyorsan başında beklemen daha iyi olur.

Tamamdir tesekkur ederim. Bilgim olmadigi icin adam yanlis bir sey yapsa da anlamam muhtemelen ama herhangi calma durumu vs olmamasi icin durulmali haklisiniz.

@efebatiin hocam ellerinize sağlık, çok güzel bir rehbet olmuş. Yorumları okumaya çalıştığım kadarıyla ram muhabbetinde şunları söyleyebilirim;

Full slot ramden kaçının, stabilite sorunu var. Dual kit ramden devam edin. 2x16, 2x32, 2x48 gibi.

Edit, render işleriyle uğraşan arkadaşlar için ram GB'ı önemlidir, 64GB ram gereksiz değil ihtiyaçtır. Oyun için sistem toplayan arkadaşlar için 64GB gereksiz, 4k ultra grafikte oyun oynuyorum 17-18GB fazla ram yiyen bir oyun görmedim daha. 32GB oyun için fazlasıyla yeterli. İleri seviyede edit, render yapanlar için minimum 64GB öneririm. Fakat dediğim gibi 2x32 yapın. Full slot ram sıkıntılı, stabilite sorunu var.

AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için, 6400mhz ramlerde 1:1 oluyor ben yapabildim 7800x3d ile ama yapamayan arkadaşlarda vardı. AMD işlemci olduğunda işin içine FCLK dahil olur oran 1:1:1 olmalıdır. Bunlar nedir?

UCLK (Uncore Clock): İşlemci bellek kontrolcüsü saat hızıdır.
MCLK (Memory Clock): Bellek saat hızıdır.
FCLK (Infinity Fabric Clock): İşlemci içindeki çeşitli bileşenler arasındaki iletişimi sağlamak için kullanılan saat hızıdır. AMD işlemcilerde bulunur.

UCLK:MCLK 1:1 oran olması ne işe yarar?
-Bellek kontrolcüsü ile belleğin eşit hızda çalışması demektir. Kısaca gecikme az performans fazla.

FCLK değeri ne olmalı?
Önerdiğim değerler şunlar;

6000MHz FCLK 2000
6400MHz FCLK 2133
6600Mhz FCLK 2167

Biosta UCLK:MCLK 1:1 oran nasıl yapılır?
UCLK DIV1 Mode: UCLK=MCLK yapılmalı.

Ram konusunda kafalar karışmaması adına yazmak istedim. Rehber için elinize sağlık @efebatiin

Teşekkür ederim hocam bende öğrenmiş oldum. Bazı konularda uclk bir şeyler yazıyordunuz anlamıyordum

Haftaya fiyatlar değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…