Her gece aynı saatte uyanmak

Tamamen psikolojik şartlanma. Bu konuyu takıntı haline getirdiğiniz için böyle sürüyor. Ben de özellikle son 2 haftadır her gece 03:30'da bir tur uyanır, lavaboya gider, su içer, evi gezinir ve yatarım. Bu tarz uyanmalar yaşadığım günler kendimi gündüzleri yorgun hissediyorum.

Ben de anlamsız şekilde 4 gibi uyanıyordum ve birkaç gün sürdü. Şu an ise birkaç haftadır 10:30 gibi uyanıyorum. Uykumuzu düzenleyen iki sistemden homeostatik uyku dürtüsü ve sirkadiyen ritimlerin (biyolojik saatin) uyuşmazlığından olabilir. Gün içindeki fiziksel aktiviten ya da beslenme alışkanlığın belki de bu duruma yol açabilir. Psikolojik bir durum da olabilir. Kesin bir şey söyleyemeyiz. 3 hafta bence kayda değer bir süre. Rahatsızlık duyuyorsanız doktora görünebilirsiniz.

Saçma gelebilir fakat çok küçükken okula geç kalmıştım diğer gün ise kendi kendime lütfen 7.30 da kalkayım lütfen dedim ve sabah 7.30'da kurmamış olmama rağmen kol saatimin alarmı çalmıştı, bunu 3,4 gün sonra farketmiştim

"Atayız" elektrik şebekesi ile alakası olabilir mi acaba? Ben de gece 3 gibi uyanıyorum son zamanlarda. Dikkatimi çeken tek şey ise elektriğin gitmiş olması. Hoparlör veya cihazlardan gelen bir ses etkiliyor sanırım. :) Şarj esnasında fişi çekilmiş telefon gibi uyanmak da kötü oluyormuş. :p

Yaklaşık 3 haftadır her gece birden kalktığımda saate bakıyorum her baktığımda da saat 04:42. İlk başlarda tesadüf olabilir dedim ama her gece olunca rahatsız olmaya başladım. Aramızda bu durumu yaşayan var mı? Bu bir hastalık mı yoksa başka bir şey mi bilen biri varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Okuyunca şok oldum. Ben de 1.5 Haftadır saat 04:00 ile 04:30 arasında mutlaka uyanıyorum ve geri yatınca uyuyamıyorum, iş düzenim uyku düzenim herşeyim bozuldu bunun yüzünden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı