Her gün lens takmak

mertuskatr

Decapat
Daha fazla  
Konunun uzmanı olmadığım için bilgili arkadaşlara sormak istiyorum.
3 ay boyunca üste her gün (12 saat) lens takmak bir sorun yaratır mı?
Doğru bir şey mi? Değilse doğrusu nasıl olmalı? Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Her gün suyunu değiştiriyorum.

Hayır yaratmaz neden yaratsın lens ile uyumayın yeterli eğer lens günlük lens ise. Sabah takıp yatmadan önce çıkarmanız yeterli olur. Ben suyunu çamura döndükçe değiştiriyorum o kadar rahatım ki artık aynaya bakmadan takabiliyorum. :)

Lens'iniz yönergelerine göre ne sürede değişmesi gerekiyorsa ona uymanızı tavsiye ederim. Benim kullandıklarım 1 ay süreyle değişmesi gerekiyor. Gerçi ben 3 ay kullanıyorum ama siz yaptığımı değil dediğimi yapın.

Hayır yaratmaz neden yaratsın lens ile uyumayın yeterli eğer lens günlük lens ise. Sabah takıp yatmadan önce çıkarmanız yeterli olur. Ben suyunu çamura döndükçe değiştiriyorum o kadar rahatım ki artık aynaya bakmadan takabiliyorum. :)

Lens'iniz yönergelerine göre ne sürede değişmesi gerekiyorsa ona uymanızı tavsiye ederim. Benim kullandıklarım 1 ay süreyle değişmesi gerekiyor. Gerçi ben 3 ay kullanıyorum ama siz yaptığımı değil dediğimi yapın.
peki lens taktıktan sonraki günlerde bazen gözde capaklanma/kızarma vs olursa ne yapılmalı bilginiz var mı?

Gözüne taktıktan sonra batma olmuyorsa kalsın. Batma oluyorsa da biraz bekle alışma sürecinden de olabilir. Sonrasında yok gibi hissediyorsun. Kızarıklık olursa takma iltihap kapmış olabilir. Mümkünse iyice elini yıkayıp kendin tak kendin takamazsan başkasına taktır ama hep aynı kişi olsun.

Ablam 4 yıldır lens takıyor, banada anlatmıştı size anlatayım. Öncelikle bir lensi 3 ay takmak değil 6-9 ay takabilirsiniz yani "90 gündür takıyorum yarın takmamalıyım gözlerim bozulur" diye bir şey yok hep lensiniz olmayacak ekonomik olarak alamayabileceksiniz ve görmek içinde takmak zorunda kalabileceksiniz bu yüzden 3 ay falan kafanızdan atın bence, siz bilirsiniz genede. Uyurken çıkarmanızı öneririm çünkü gözünüzün içinde kayar o ve canınızı yakar. Gözleriniz kızarır veya çapaklanırsa lensi çıkarırsınız eğer gözlük kullanıyorsanız kızarıklık gidene kadar veya lens gözlerinizi yakmaya yani canınızı yakmaya başlarsa takarsınız gözlüğünüzü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı