Her hatada işletim sistemini suçlamak hiçbir şey ifade etmiyor!

Mac veya Linuxla kıyaslamak mantıklı olmaz. Sıradan bir kullanıcı için en iyi seçenek Windowstur. Diğer işletim sistemleri bazı konularda istisna/opsiyondur.
Apple ile kıyaslama olunca ve "Optimize" konusu söz edilince bu konuyu konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Tamamen uydurma ve cahil cahil muhabbetleri sevmiyorum. Beni yanlış anlamayın sizden bahsetmiyorum.

"Wi-Fi kartını sürücü eksikliğinden dolayı tanımama gibi" bu da bir OS suçu değildir. Örnek veriyorum:
Ben geliştiriciyim. Ben, Win11'e driver verip 10'a vermezsem, bu demek olmuyor ki 11 > 10 veya 11 > 10 "optimize" veya 11 > 10 "daha stabilite" veya 11 > 10 "boş boş şeyler"

Biraz mantıklı argümanlarla Win11'in ve Win10'un farkını söylemek, hangi OS seçimi yapacağımızda yardımcı olur. .NET 7 ve sonrası kullanan yazılımlar, WPF üstü teknolojiler, Yeni nesil donanım destekli yazılımlar ve benzeri birçok sebep için 11'in 10'dan daha iyi bir seçim olacağı açık ve net.

Disk bölümünde görmeme sorunu, diskle alakalı OS'la değil.

"kullanıcıları Microsoft hesabıyla giriş yapmaya zorlamaları" Hayır zorlama yok. Win10'dan beri olan muhabbetin aynısı. Sözde zorluyorlar fakat komut istemiyle atlatılabiliyor. obee\bypassnro.cmd veya bir başka kodu vardı onun ile hatta ve hatta reg ile atlayabilirsiniz.

Uzun lafın kısası, sunduğunuz argümanlar iki işletim sistemini karşılayacak veya derecelendirecek nitelik barındırmıyor. Diğer OS'larla da kıyaslamanız mantıklı değil.

Windows daha geniş bir kapsam içerir. Aynı zamanda normal kullanıcının belki hiç işine yaramayacak özellikleri de barındırır. Bundan dolayı Linux veya MacOS'a göre daha iyi sistem gereksinimi istemesi gayet normal. MacOS'da tamamen bir tercihtir. Apple'ın farkı, her donanımı tek bir noktada buluşturması ve daha az enerjiyle daha iyi performans sunabilmesidir. Ama bu da demek olmuyor ki MacOS > Windows veya Apple > Microsoft veya diğer şirketler.

Ama unutmayın ki Windows 11, Windows 10X olarak isimlendirilen ve sadece UWP uygulamalarını destekleyen bir işletim sistemi projesinden evrilerek günümüze geldi. Daha alacağı çok yolu var.
Burda ne demeye çalıştınız anlamadım ama Win 11, 10'u geçecek kadar yolu çoktan aldı. Yakında Win12 çıktığında da Win 11'i savunacak insanlar çok. Eğer buradan demek istediğiniz "Win 10, 11'in atası" ise:
Win 8.1'de Win 10'un atası. Hatta kopyası. 7'de, XP'de diye gider bu muhabbet. Konu başlığından çıkmamak için uzatmadım.

Windows 11 büyük oranda toparladı ve şu anda Windows 10'dan daha iyi durumda.

Ancak;

Evet, zorluyorlar. Dünyanın büyük bir çoğunluğu, sizin ya da bizim gibi bilgili ya da uğraşmaya istekli insanlar değil.

Ayrıca kendim normal kesimin aksine, ben Linux'u tattıktan sonra Windows 11'i sadece dual boot ile oyun için kullanırım.

Sistem iyidir, hoştur bir şey diyemem. 11 kullanıyorum da eski sisteme 11 dayatmasından vazgeç. 2016 LTSB sürümü vardı eski sisteminde. İşlemcim E7400'dü. Bu sürüme bile güvenlik yamalarını kurunca CS 1.6'da FPS mps kalmıyordu. Kaç kere formatladım. Belki meltdown Spectre açıklarındandı ben ona yormuştum.
2400S, 3230M falan bu işlemcilerin Windows 11 ile işi olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, zorluyorlar. Dünyanın büyük bir çoğunluğu, sizin ya da bizim gibi bilgili ya da uğraşmaya istekli insanlar değil.
Mesajımı sanırım tam okumadınız. O vakit, baştan yazmak yerine tekrardan alıntılayım:

Hayır zorlama yok. Win10'dan beri olan muhabbetin aynısı. Sözde zorluyorlar fakat komut istemiyle atlatılabiliyor. obee\bypassnro.cmd veya bir başka kodu vardı onun ile hatta ve hatta reg ile atlayabilirsiniz.
Geçen hafta bilgisayarı formatlayana kadar, çok uzun süredir hesapsız kullanıyordum. Diğer bilgisayarım da 3 aydır hesapsız. Çalıştığım yerdeki bütün bilgisayarlar en güncel sürümde ve hesapsız. Yeni çıkacak versiyonda da obee\bypassnro.cmd yerine alternatif bypass eklenecek. Zaten mantık aynı. Reg ekliyor.
Ayrıca kendim normal kesimin aksine, ben Linux'u tattıktan sonra Windows 11'i sadece dual boot ile oyun için kullanırım.
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. İhtiyaç ve opsyina göre değişir. Mesela oyun oynamak için Win kullandığınızı belirtmişsiniz. Ben de uğraştığım işlerin başka işletim sistemleri tarafından mümkün olmadığı için kullanıyorum. Zaten Windowsla içle-dış oldum. Düzenim var, değiştirmem de. Aynı burada belirttiğim gibi:
Mac veya Linuxla kıyaslamak mantıklı olmaz. Sıradan bir kullanıcı için en iyi seçenek Windowstur. Diğer işletim sistemleri bazı konularda istisna/opsiyondur.

Dostum, E7400 sistemin varsa 7 kur. Daha chrome açarken zorlanacak sistemde ne yapmaya çalışıyorsun?
Bana mantıklı argümanlarla gel. Kim neden E7400 için Win11'de uyumluluk veya ona özel optimizasyon getirsin ki? Ömrü belli, işlevi belli. Daha neyin suyunu sıkmaya çalışıyorsunuz?
2400S, 3230M falan bu işlemcilerin Windows 11 ile işi olmaz.
O sistemleri kuran kişi benim. İkisi de mükemmel çalışmasına rağmen bunu siz nasıl diyebiliyorsunuz?
Bu ve benzeri bir sürü işlemciye kurmama rağmen ve kanıtını da sunmama rağmen bunu "işi olmaz" demeniz komik vallahi.
Benzer biri:

E7400 işlemci eski sistemimdeydi. 2016 LTSB ile Windows 7'den iyi çalışıyordu ama yamalar kurulmazsa. 2. ve 3. nesil işlemciler açıklardan doğrudan etkilenen nesillerden. Ben Windows 11 falan kurmazdım onlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
E7400 işlemci eski sistemimdeydi. 2016 LTSB ile Windows 7'den iyi çalışıyordu ama yamalar kurulmazsa.
Amacım sisteminizi kötülemek değil. Yanlış anlaşılmasın. Sadece o kadar eski işlemciye Win11 kurmak çok saçma. Gelin bakış açımızı değiştirecek örnekler sunayım:
  • Vestel 2000'de bir buzdolabı yaptı. 2010'da üretimi durdu ve artık satışı yok. 2012'de o modelin parçaları üretimden kaldırldı.
  • Hyundai 2000'de bir araba yaptı. "Üsttekiyle aynı hikaye"
  • HP 2000'de bir laptop ve yazıcı yaptı. "Üsttekiyle aynı hikaye"
Peki, bu şirketler 2025 yılında çıkacak olan ürünü için neden 2012'de desteği sonlanmış olan modele uyum sağlayacak bir sistem geliştirsin ki?
2. ve 3. nesil işlemciler açıklardan doğrudan etkilenen nesillerden. Ben Windows 11 falan kurmazdım onlara.
Siz kurmayabilirsiniz. Kurdum, kusursuz bir şekilde iş yerimdeki herkese kullandırttım. Bir sorun yaşamadım, yaşamadılar, yaşamayacağız.

Tamam.

Mac veya Linuxla kıyaslamak mantıklı olmaz.
İşletim sistemlerini karşılaştırmak bence de manasız, kullanım senaryosuna göre bir tercihtir bu.

Sıradan bir kullanıcı için en iyi seçenek Windowstur.
Bunun önceki cümleyle çelişen bir yorum olduğu açık. Sıradan kullanıcı diye bir tabir yoktur, son kullanıcı denir, son kullanıcının kararı da kullanım senaryosuyla birebir ilişkilidir.

Apple ile kıyaslama olunca ve "Optimize" konusu söz edilince bu konuyu konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Açtığınız konunun doğası gereği bir kıyaslama söz konusu olduğu için ilgili örneği verdim ancak burada bir işletim sistemi karşılaştırmasında veya MacOS çok iyidir Windows kötüdür diye bir yorumda da bulunmadım. Var olan durumu ifade ettim: "Windows, Mac sistemlerde olduğu gibi standart donanımlara sunulan bir işletim sistemi değil. MacOS'un çalışacağı donanım daha öncesinde belli olduğu için Apple, işletim sistemini çok iyi optimize edebiliyor. Öte yandan, Windows'un çalışacağı milyarlarca farklı donanım kombinasyonu var."

Tamamen uydurma ve cahil cahil muhabbetleri sevmiyorum. Beni yanlış anlamayın sizden bahsetmiyorum.
Uydurma ve 'cahil cahil' olan muhabbeti açarsanız sevinirim. Karşı taraftan böyle bahsetmiyorsanız şayet bu cümlenin altı dolu olacaktır diye tahmin ediyorum.

Kesinlikle işletim sistemi suçudur ancak tekrar belirtiyorum ki o görüşümde herhangi bir kıyas yer almıyor: "Tabii kurulum esnasında disk görmeme, Wi-Fi kartını sürücü eksikliğinden dolayı tanımama gibi sorunlar hala devam ederken...". Ayrıca belirtmeliyim, sürücüler işletim sistemleri için vardır.

Madem kıyaslamayla buraya değindik, devam edelim. Varsayılan olarak Windows 11 yüklü gelen laptop'ın kurulumu tamamlama aşamasında Wi-Fi'yi görmemesinin işletim sistemindeki eksik sürücüden kaynaklanması yadsınamaz. Bu arada belirteyim, Wi-Fi kartını çalıştırmak için çok temel bir ağ bağdaştırıcı sürücüsü yetiyor, illa kartın kendi sürücüsü olması şart değil ki zaten asıl sürücü Windows kurulumu tamamlandıktan sonra yüklenir.

Kurulum esnasında kullanıcılara Microsoft hesabıyla giriş yapmayı zorunlu kılıp temel internet erişimi için basit bir Wi-Fi desteğini verememenin doğru bir tarafı yok. Yaklaşık 5 yıldır Windows Insider programında bu işletim sistemine katkı veren bir kullanıcı olarak Windows 10'da böyle bir problemin olduğunu şahsen ben hatırlamıyorum. Keza Linux dağıtımlarında dahi Wi-Fİ'yi sorunu yaşanmıyor.

Güncelden örnek verelim, bu Wi-Fİ karmaşasına uzun zamandır çözüm bulunamadığı için anakart üreticileri yeni bir yönteme başvurdular. Gigabyte, bir anakart modelinin üstündeki BIOS çipinin boyutunu 64 MB'a yükselterek içerisine Wi-Fi sürücüsünü dahil etmek zorunda kalmış. Eğer Windows 11 kurulumunda Wi-Fİ çalışmazsa ilgili sürücü BIOS çipinden alınıyor. Bu sorunu çözmesi gereken (ki Windows 10'a kadar çözen) Microsoft mu, anakart firmaları mı?

İlgili haberin kaynağı: Gigabyte incorporates 64MB BIOS chip on X870 motherboard to integrate the WiFi driver

Sorunu yaşayan cihazlardan bazı örnekler: English Community-Lenovo Community

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim argümanımda böyle bir kıyas içerisinde Windows 10 hakkında bir ibare yok. Ama bu bir kenara, son kullanıcı .NET 7 ve WPF ortamlarıyla çok ilgilenmiyor. Yazılım boyutunda kendim .NET geliştirmeyle ilgilenen biri olarak elbette gönül ister ki Windows tarafında tamamen UWP'ye geçelim ancak her sistemde Windows 10 veya 11 kullanmak kanun olmadığına göre eski teknolojileri de çöpe atamayız, değil mi?

Ayrıca tek bir uğraşla çapraz platformda masaüstü uygulama geliştirmek için Electron diye bir gerçek varken bunu tartışmayı pek mantıklı bulmuyorum.

Disk bölümünde görmeme sorunu, diskle alakalı OS'la değil.
Şimdi şu açıdan bakalım, ben kullanıcı olarak dizüstü bilgisayarıma Windows 11 kurmak istiyorum. Nereye kuracağım bu işletim sistemini, diske. Diski görmesi, tanıması gereken unsur nedir? İşletim sistemi, yani Windows 11. Peki Windows 11 ne yapıyor, bünyesinde WMD sürücüsü bulunmadığı için bazen sistemdeki diskleri görmüyor. Kullanıcı ne yapacak, BIOS'a girecek, şansı varsa kolayca VMD ayarını bulup devre dışı bırakacak veya BIOS'un gizli ayalarını kurcalayıp VMD'yi kapatacak.

Şunu açıklığa kavuşturalım, sürücüler illa kullanıcının veya Windows Update'ın otomatik kurması gereken yapılar değildir. İşletim sisteminin bir takım temel işlevleri yapabilmesi için bünyesinde bazı sürücülerin varsayılan olarak bulunması şarttır. Konuyu Windows 10 ve 11 kıyasına getirdiğiniz için yıllardır kullandığımız Windows 10'da bunun böyle olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Linux'ta da durum böyle.

Öncelikle Microsoft hesabıyla giriş yapılıp yapılmama durumunun doğruluğunu tartışmıyorum. Kullanıcı elbette bilgisayarıyla Microsoft hesabını etkileşimli kullanmak isteyebilir. Ancak test amaçlı sistem kuranlar için bu bir külfettir. Bu yüzden iki seçeneğin de olmasını doğru buluyorum.

Ayrıca zorlama var. İlk önce no@thankyou.com açığıyla kullanıcılar yerel hesabı ayarlıyordu, kaldırıldı. Sonra komut satırı kullanılarak bu geçiliyordu, yine kaldırıldı ama birkaç yeni komut daha bulundu, şimdilik kullanıma açık. 25H2 sürümüyle de bu sürecin önü tamamen kapanacak.

Konuyla ilgili bir haber kaynağı: An even better Microsoft Account bypass for Windows 11 has already been discovered

Son kullanıcının ne komut istemiyle, ne kayıt defterine ekleyeceği bir kayıtla işi olmaması gerek. Herkes Windows konusunda deneyimli değil. Bunun zorlamadan başka bir açıklaması yok.

Uzun lafın kısası, sunduğunuz argümanlar iki işletim sistemini karşılayacak veya derecelendirecek nitelik barındırmıyor. Diğer OS'larla da kıyaslamanız mantıklı değil.
Mesajımda bir kıyas bulunmadığını tekrar tekrar kez söylediğim için buna artık cevap vermiyorum. İki tarafın da durumunu ele alarak bir yorumda bulunmuşum: "Windows, Mac sistemlerde olduğu gibi standart donanımlara sunulan bir işletim sistemi değil. MacOS'un çalışacağı donanım daha öncesinde belli olduğu için Apple, işletim sistemini çok iyi optimize edebiliyor. Öte yandan, Windows'un çalışacağı milyarlarca farklı donanım kombinasyonu var. Herkesin farklı bir deneyim yaşaması elbette doğal."

Bu cümlelerden Windows kötü, MacOS çok iyi yorumu çıkarılmaz. Aksine Windows'ta bazı kullanıcıların yaşadığı problemlerin normal ve yaşanabilmesi muhtemel olduğu ama örnek olarak karşı taraftaki MacOS'da bunun olmamasının bir nedeni olduğu sonucu çıkarılabilir.

Burada Windows'un gereksinimlerinden bahsetmiyoruz zaten. Ayrıca başlattığınız işletim sistemi kıyasını geçin, Microsoft veya başka şirket karşılaştırmasını da siz burada ortaya atmışsınız.

Windows 11 çıkmadan birkaç ay önce Microsoft, Surface cihazları için Windows 10X adında bir işletim sistemi projesi üstünde çalışıyordu. Bu sistem, x86 uygulamaları desteklemeyip sadece Microsoft Mağazasındaki UWP uygulamaları destekleyecekti.

Konuyla ilgili haber: Microsoft, Windows 10X Projesini İptal EttiÄini Duyurdu

Burada geliştirilen yeni özellikler Windows 10'a aktarılacakken karşımıza Windows 11 bu şekilde çıktı. Bilgilendirmiş olayım.

Özetle işletim sistemi kıyası yapmanın, birini birinden üstün tutmanın hiçbir manası yok. Windows 11 elbette 10'dan, 8.1'den, 8'den, 7'den iyi olacak, güncel olan çözüm bu. Düzenli olarak güncelleme alıp iyileştirilen de Windows 11. Ama bu demek değil ki sorunsuz ve kusursuz.

İyi sosyaller.

Bunun önceki cümleyle çelişen bir yorum olduğu açık. Sıradan kullanıcı diye bir tabir yoktur, son kullanıcı denir, son kullanıcının kararı da kullanım senaryosuyla birebir ilişkilidir.
Sıradan bir kullanıcıdan kastımı siz benden daha iyi anladınız ama neyse:
Ayrıca:
Bilgilendirmiş olayım.
Üstteki URL'de Windows'un nasıl da diğer OS'ları geride bıraktığına şahit olabilirsiniz. Konuyla alakasız şeyler söylediğinizden, bunu da belirtmek istedim.
Uydurma ve 'cahil cahil' olan muhabbeti açarsanız sevinirim. Karşı taraftan böyle bahsetmiyorsanız şayet bu cümlenin altı dolu olacaktır diye tahmin ediyorum.
İlla birisi atlayıp saçma bir şekilde konuyu savuracağından böyle bir muhabbet açmamayı tercih ediyorum:

Bunları neden örnek verdiğimi açıklama ihtiyacı duymuyorum. Nedenini anladıysanız, anlamışsınızdır.

Mesajımda bir kıyas bulunmadığını tekrar tekrar kez söylediğim için buna artık cevap vermiyorum.
Eğer mesajınızda diğer OS'lardan bahsettiyseniz, doğal olarak mesajınız kıyaslamaya girer. Ayrıca hatırlatayım:
Madem kıyaslamayla buraya değindik, devam edelim.

Burda bahsettiğinize cevabı verdiğimi hatırlıyorum:
Değişmeyen tek donanım olunca optimizasyonu çok daha iyi olması gayet normal, katılıyorum.
ARM işlemciden tutun, Intel ARC'a kadar destek sunan bir OS'tan bahsediyoruz. Kolay bir şey değil. Bir yerlerde illa ki bir şeyler olmalı. Genel olarak hiçbir sorun çıkmasa bile en ufak hâtâda da kötülememek lazım.
Microsoft veya başka şirket karşılaştırmasını da siz burada ortaya atmışsınız.
Hayır. Üstte bahsettiğim gibi popüler kültür kölesi, böyle bir karşılaştırmayı yapıyor:
Buradaki süprizbozanda ve:
X işletim sistemi, Y işletim sistemine göre ortalama 10-20 FPS daha fazla kankağğ
diyen, FPS'in sistem donanımından tutup, oyundan oyuna değişebildiğini bilmeyen kişilerden bahsediyorum. Yani size
X işletim sistemini kullanırsan 15FPS daha fazla alırsın.
diyenlerden,
iOS 4GB RAM > Android 12GB RAM kankağğ veya MacOS (Linux) 4GB RAM > Windows 12GB RAM
diyen; işletim sisteminin RAM ile nerdeyse hiç alakalı olmadığını bilmeyen kişilerden,
Y kişilerinden bahsediyorum. Böyle popüler kültür kölesi o kadar fazla ki anlatamam. En son ne zaman mantıklı argüman duyduğumu hatırlamıyorum. Mesela şöyle bir şey sunulup da eksiler ve artılar tartışılsa gerçekten mantıklı bulacağım.

Zorlama var fakat "şimdilik kullanıma açık" Win 10'dan beri var. Ama "şimdilik" haklısınız. Hatta üstüne üstlük Win10'un çıktığından beri duran reg yolunu size bir kere daha hatırlatayım: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE şöyle bir reg girmeniz yeterli olacaktır: BypassNRO REG_DWORD = 1
25H2 sürümüyle de bu sürecin önü tamamen kapanacak.
Microsoft'un net bir açıklamasını paylaşsaydınız arkanızı daha sağlama alırdınız.
Evet. Herkes Windows konusunda deneyimli değil. Bunun sayesinde altta belirttiğim mesajdaki yöntemler ile ISO'ya ufacık bir şey ekleyip kurulum esnasında bypass edebilirsiniz.

Konuyla ilgili haber: Microsoft, Windows 10X Projesini İptal EttiÄini Duyurdu

Burada geliştirilen yeni özellikler Windows 10'a aktarılacakken karşımıza Windows 11 bu şekilde çıktı.
Tamam da aynı şeyi tekrardan söylüyorum. Konuyla ne ilgisi var?
Kusursuz olduğunu söyleyen yok zaten. Win10'la veya diğer eski wOS'larla kıyaslanacak bir durum yok yani. Her geçen gün yetişemeyeceğimiz kadar teknoloji ilerliyor. Bununla birlikte yazılımlar, oyunlar da gelişiyor. Eski yazılımın örneğin DOOM. Tost makinesinde çalışıyor diyelim. Ama Win11'le uyumlu değil (Uyumlu mu bilmiyorum. Sadece örnek veriyorum) O vakit, bir tane DOOM bağımlısı ortaya Tost makinesi > Win11 diyor. Sonra da bunu destekleyenler oluyor. Bildiğin popüler kültür kölesi.

Ayrıca, millet olarak hep de bir şeylerin eksiklerini aramakta ünlüyüz.
Eksiklere bakmak istersek bütün OS'ların eksiği var.
Mesela ben, üst mesajımda dediğim gibi:
Apple'ın farkı, her donanımı tek bir noktada buluşturması ve daha az enerjiyle daha iyi performans sunabilmesidir.
Bunu diğer şirketler de yapabilmeli. Apple'ı ne kadar da sevmesemde bu konuda çok takdir ediyorum.
Microsoft'un kötü yanı, yine üsttlerde belirttiğim gibi:
Windows'da her şey birbiriyle bağımlı çalışıyor. En ufak bir değişiklik diğer yazılımları bozabilir. Bundan dolayı temkinli ilerleme kaydedilmeli.
Bu da bir dez avantaj mesela. Aklınızın alamayacağı kadar gerekli/gereksiz özellik ve imkan sunduğu için bunu yönetmek bir hayli zor. Bir optimizasyon gelecek, diğer bağımlılıklarını bozmadan getirmeli. Veya bir güncelleme gelicek diğer bağımlılıklarını bozmadan getirmeli:
"Wi-Fi kartını sürücü eksikliğinden dolayı tanımama gibi"
Linux'da her şeyi istediğimiz gibi özelleştirebilmek de diğerlerinin eksiği oluyor mesela.
MacOS ve Windows'da nasıl da bir şekilde WPF üstü teknolojiler ve Win32 yardımıyla yönetilse de hâlâ bir eksidir.
MacOS veya Linux kullanan birileri de bir Windows kadar kapsamlı olamıyor. (Burdan demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum)
Render, MAUI ve Game Dev konusunda da seçilebilecek en iyi OS Windows'tur. Kendisinin kapsamlı olması yanı sıra diğer OS'larla da en güzel bağlantı kurabilen OS'tur.

Bilgilendirmiş olayım.
Cahil muâmelesi yapmaya çalıştığınızdan ben de birkaç mesajınızı alıntılayıp bilgilendirme yapmak istedim:
Microsoft'un kendi driver'ı yetmiyorsa ISO'ya istediğiniz driverları ekleyin mâdem. Bilmiyorsanız NirSoft veya ISO düzenleyici programlardan kullanabilirsiniz.

2. kez söylüyorum. Diski görmemesi kesin ve net olarak OS'un suçu değil. Bunu mesajınızda kendiniz belirtmişsiniz.

Bence de açıklığa kavuşturalım. Yıllardır kullandığınız Windows 10'daki temel taşların hepsi 11'de zaten mevcut. Bahsettiğiniz özellikleri sayayım:
  • WUpdate:
  • Yönetim:
  • Tak kullan:
  • Bağlantı, Algılama
Kullanarak kurulumun istediğiniz sırasında çalışacak görevi belirleyebilir hatta görevleriniz yetersiz gelirse daha üst düzey CMD kullanabilirsiniz:
Varsayılan olarak
Olmasını istiyorsanız, Microsoft'a destek açabilmeniz için binlerce yöntemden birini uygularsanız. Bu desteği alabilirsiniz.
Ayrıca belirtmek isterim:
Varsayılan olarak Windows 11 yüklü gelen laptop'ın
Laptop'un üretim aşamasında Windows kurulu bir şekilde olmuyor. Sonradan kurulup, isteğe bağlı olarak ISO'ya Key atılıyor. Öyle bir demişsiniz ki sanki disk üretim aşamasındayken ilgili bölümlere bilgiler yazılıpta üretildi :d Komik gerçekten. Eğer bahsettiğiniz şey, benim "sanki" düşüncem değilse, cümlenizde anlatım bozukluluğu var. Bilginiz olsun.
Yetmediyse daha milyonlarca çözüm sunabilirim.

Bu arada, teşekkür ederim. Size de:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…